Eskİ Kültür Bakanı Fikri Sağlar, çarşaflı kadınların CHP’ye katılımıyla ilgili olarak Genel Başkan Deniz Baykal’ı eleştirerek, “Madem çarşaflı kadınları partiye üye yapacaktınız...

Eskİ Kültür Bakanı Fikri Sağlar, çarşaflı kadınların CHP’ye katılımıyla ilgili olarak Genel Başkan Deniz Baykal’ı eleştirerek, “Madem çarşaflı kadınları partiye üye yapacaktınız neden türbana karşı mücadele ettiniz” dedi.

Sosyal Demokrat Halk Dernekleri Federasyonu’nun Almanya’nın Duisburg kentinde yapılan 28. Genel Kurulu’nda konuşan Sağlar, 29 Mart yerel seçimlerinin Türkiye’nin yol ayrımı olduğunu savunarak, “Bu seçimler solu çok kötü bir tarafta bırakacaktır. CHP’nin varlığının önemli olduğunu söylüyorum ancak Baykal ve arkadaşları CHP’yi kullanmaktadır. CHP kendi gücünü halkın sorunlarını çözme konusunda bir şey yapamamaktadır. CHP işgal altındadır. Ya işgal atında bir partinin devam etmesi ya da etmemesi konusunda karar vereceklerdir” ifadesini kullandı.

 

‘GENÇLER SİYASET YAPSIN’

Türkiye’de 29 Mart yerel seçimlerinden sonra yeni bir oluşumun gerektiğini savunan Sağlar, “Bu 29 Mart yerel seçimlerinden sonra yapılabilir. 30 Mart sonrası yeni bir oluşum peşinde olmalıyız. Seçim öncesinde herkes bir şeyler yapıyor. CHP çarşafa sarılıyor, DSP Sarıgül’e sarılıyor. CHP ve DSP içinde bu nedenle kavgalar oluyor” diye konuştu.

Almanya’da yaşayan Türklerin artık Türkiye’ye para yerine eğitimli genç insanları göndermelerini isteyen Sağlar, “Bize eğitilmiş insanlar gerekiyor.

Gençlerden Türkiye’de siyaset yapmalarını isteyin” diye konuştu.

 

DİSK BAŞKANI ALMANYA’DA

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de genel kurulda yaptığı konuşmada, yurt dışında yaşayan Türk kökenlilerin sol partileri desteklediğini, ancak sıra Türkiye’de oy kullanmaya geldiğinde aksi tutum sergilediklerini öne sürdü.

Ankara’da geçen hafta eylem yaptıklarını hatırlatan Çelebi, “İşten atılmalara, yoksulluğa, zamlara, işsizliğe direnç için yaptık bu mitingi. Gönül isterdi ki orada 500 bin kişi olsun.

Ama son yılların iyi bir mitingini gerçekleştirdik. Bu miting sorunumuzu çözmedi, ancak önemli bir ihtar koyduk ortaya. 12 Eylül 1980 darbesine neden olan 24 Ocak ekonomik kararlarının daha ağırlaştırılması bugün gündemdedir. 24 Ocak kararlarının daha ağırının uygulanmaya konulması şimdilik durduruldu” diye konuştu.

HDF Genel Kurulu’nda, boş olan yönetim kurulu üyeliklerine seçim yapılacak. Genel kurula Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) meclis Grup Başkan Vekili Andrea Nahles ve bazı delegeler de katıldı.