Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüs şüphesi olan bir hastanın testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Sağlık Bakanı Türkiye'de ilk kez koronavirüs vakasına rastlandığını açıkladı

Sağlık Bakanlığı, Bakan Fahrettin Koca, gece yarısı yaptığı açıklamada Türkiye'deki ilk Koronavirüs vakasını doğruladı. Koca, "Koronavirüs şüphesi olan 1 vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı" dedi.

Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Koronavirüs çok hızlı bir yayılım göstermesine rağmen Türkiye olarak süreçte başarı yakaladık. Bizim salgına karşı yürüttüğümüz disiplin hiç azalmadı. Küresel salgınların kaçınılmaz sonuçları var. Herkesin hareket halinde olduğu bu dünyada direnç hangi düzeyde olursa olsun bazı sonuçları önlemek mümkün değildir.

"HASTA ERKEK, GENEL DURUMU İYİ"

Koronavirüs şüphesi olan 1 vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. Tanı yüksek ateş ve öksürük şikayetinin araştırılması sonucu konulmuştur. Virüsü Avrupa temasıyla aldığı bilinmektedir. Hasta izole edilmiştir. Yakın çevresi ve ailesi gözetim altındadır. Hasta erkek. Hasta mahremiyeti açısından ayrıntılı bilgi paylaşılması uygun görülmemiştir.

Zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkmayalım. Bir veya birkaç vaka salgın olarak görülmemelidir. Korunma kuralına uyarak bu mücadeleye güç verilmelidir."

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü çalışanlarının yıllık izinlerinin de iptal edildiği bildirildi.