Şahkulu Dergahı'nın Pendik şubesine, deprem bölgesine gönderilmek üzere hazırlanan yardım paketleri TIR'lara yüklenirken silahlı saldırı gerçekleştiren ve ardından gözaltına alınan şahıs tutuklandı.

Şahkulu Sultan Vakfı'na silahlı saldırı düzenleyen şahıs tutuklandı

Şahkulu Dergahı'nın İstanbul Pendik'teki şubesine silahlı saldırı düzenleyen şahış tutuklandı.

Şahkulu Sultan Vakfı'nın İstanbul Pendik'teki şubesi önünde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi bacağından yaralandı. Kurşunlardan biri dergaha isabet etti. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada olayın "Yol verme tartışması nedeniyle çıktığı" öne sürülürken, saldırıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Öğrenilen bilgiye göre olay, Pendik Esenler Mahallesi Esenyurt Sokak üzerinde meydana geldi.

Şahkulu Sultan Vakfı tarafından depremzedeler için toplanan yardımlar TIR'a yüklenirken bir araçla gelen silahlı kişiler ateş açtı. Bacağından yaralanan bir kişi hastaneye kaldırıldı.

SALDIRGANIN 4 AYRI SUÇTAN KAYDI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Şahkulu Sultan Vakfı'nın İstanbul Pendik şubesine silahlı saldırı gerçekleştirerek bir kişiyi yaralayan Ömer A., yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin 4 ayrı suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı. Savcılıkta ifadesi alınan Ömer A. "silahla kasten yaralama" suçundan tutuklanması talebiyle hakimliğe gönderildi. Hakimlik, saldırganın üzerine atılı suçtan tutuklanmasına karar verdi.

'KAFAM ATINCA SİLAHI ÇEKTİM'

Savcılık ifadesinde şüpheli Ömer A. "Bir arkadaşımdan arabasını alacaktım. Arabasının ağabeyinde olduğunu söyleyince ben de onunla buluştum. Biraz hareket ettikten sonra yolun kapalı olduğunu gördüm. Karşıdaki şoförle yol verme konusunda inatlaştık. Araçtan indik, yolun yan tarafı dernekmiş. Kalabalıktı. Ben de kafam atınca silahı çektim, mermiyi ağzına verdim. Kalabalık grup da 'delikanlıysan sık' şeklinde bağırdılar. Üzerime doğru gelmeye başladıklarından durdurmak amaçlı yere doğru sıktım. Kendimi korumak amaçlı yaptım" dedi.

ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

İfadesinin tamamlanmasının ardından Ömer A. "Silahla kasten yaralama" suçundan tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlikçe Ömer A. Tutuklandı.

(DHA)