CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek istemek için İstanbul'dan karayolu ile Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine gitti.

'Şamar oğlanından cumhurbaşkanı olmaz'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek istemek için İstanbul'dan karayolu ile Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine gitti. Burada seçmenlere seslenen Kılıçdaroğlu , "Cumhurbaşkanının itibarlı olması lazım. Hem batı da, hem doğu da itibarlı olması lazım. Örnek Ortadoğu da kan gövdeyi götürüyor. Hiç biri Türkiye'nin kapısını çalıp şurada şu sorun var, Türkiye önemli bir ülke bizim sorunumuzu çözebilir misiniz diye teklifte bulunan var mı? Kimse kapımızı çalmıyor. Neden? Hükümetin itibarından itibarını kaybettik. Ortadoğunun lideri diye geziyordu. Şamar oğlanına döndü. Şamar oğlanından bize cumhurbaşkanı çıkmaz" dedi.


'MİLLETE KÜFÜR EDEN BUNLAR'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın 'Milletin adayı' olarak kendini tanıttığını hatırlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Milletin adayı için 76 milyonun anlaşması gerekir. Bölücüden milletin adayı olmaz. Milleti kucaklayan milletin adayı olur. Bana sordular, yakın arkadaşı var dostu beraber fotoğraf çektiriyorlar. Aynı karede fotoğraf veriyorlar. Rüşveti de Türkiye'de ödüyor bu adam. Telefonda ihale almış büyük bir sevinçle ağzı kulaklarında milletin … koyacağız diyor. Bende dedim ki; Milletin anasını belleyenlerin adayı. Bunun üzerine açıklama yapmışlar; Analar bizim için kutsaldır bunu nasıl söyler diyor. Bütün analar kutsaldır bütün anaların ellerinden gerekirse ayaklarından öperim.

MİTİNGE ENGEL


Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Bağcılar'da  yapacağı mitinge valilik ve emniyet izin vermedi.

***

KÜRECİK KAPATILSIN

Gazze'de çocukların öldürüldüğünü, hastanelerin okulların bombalandığını, bunun üzerine Başbakan Erdoğan'ın çıkıp bağırıp çağırdığını anlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Konuşmakla iş çözülmez. İsrail'e dersini mi vermek istiyorsun. Yolunu yöntemini söyledim. Hükümetin Malatya Kürecik'te radar istasyonunu kapatıyor mu? Konuşuyor sadece konuşmakla iş çözülmez. Gazze için üzülüyorsan kapatırsın radar istasyonunu. Dersini verirsin, dersini veriyor mu konuşuyor" ifadelerini kullandı.