1270 gün sonra hazırlanan Berkin Elvan iddianamesi, kamuoyunun vicdanını tatmin etmedi. Baba Sami Elvan,  yine ‘tüm katilleri’ işaret ederken, Elvan Ailesi avukatı Can Atalay, “İddianame henüz tebliği edilmedi, konuşmak için erken ancak Berkin için adalet mücadelesinden bir an olsun geri adım atamayacağız” dedi.

Sami Elvan: Tüm katiller adalet önüne çıkana kadar davamızdan vazgeçmeyeceğiz

ERK ACARER / erkacarer@birgun.net
@eacarer

Tam 1270 gün sonra Berkin Elvan’ı vuran polise müebbet istemiyle dava açıldı. İddianame hazırlandı, ancak henüz aileye ve avukatlarına tebliğ edilmedi.

Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle ağır yaralandıktan 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan soruşturması nihayet tamamlandı.

Polis memuru F.D. hakkında olası kastla adam öldürmek suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı. 42 kişi hakkında ise aynı suçlamalardan takipsizlik kararı verildi. Önceki gün yayınlanan Wikileaks belgelerinde 1. Sınıf Emniyet Müdürü Engin Dinç’in Berkin Elvan’ın fotoğraflarını Tabii Kaynaklar ve Enerji Bakanı Berat Albayrak’a mail üzerinden bildirdiği ortaya çıkmıştı.

Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: “Başından beri Berkin’in katledilmesinin başından tek kişinin sorumluluğunu aşan bir suç olduğunu söylüyoruz. Yaşanan tüm olaylar ve ortaya çıkan belgeler bunu gösteriyor. 42 kişi hakkında takipsizlik kararı verilmiş. Sadece 1 polis hakkında dava açılmış. Biz, emri verenden uygulayana kadar tüm sorumluların yargı önüne çıkarılmasını istiyoruz. Bu oluncaya kadar bu davanın peşini bırakmayacağız.”

Elvan ailesinin avukatı Can Atalay ise; aynı noktaya vurgu yaparak şu değerlendirmede bulundu: “Berkin Elvan iddianamesi henüz tebliği edilmedi. Bu nedenle üzerinde konuşmak için erken. Olayda sorumluluğu olan tüm şahıslar yargı önüne çıkarılıp adalet tam olarak sağlanana kadar, bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.”