Sanatçı düşmanlığı durdurulmalı!

Sanatçılar Girişimi, Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri töreninde Rumelihisarı’na mescit yapılmasını eleştiren konuşması nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hedefi olan Defne Halman da destek çıktı. Açıklama yayımlayan Sanatçılar Girişimi, “Gericiliğin ülkeyi bir bilinmeze sürüklemesi, sanat ve sanatçı düşmanlığı, kültürel varlıkların talanı bir an önce durdurulmalıdır” dedi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Gericiliğin ve yandaşlığın kültürel varlıklarımızı talan edişi, sanat ve sanatçıları ötekileştirme girişimleri düşmanlık boyutuna ulaşmıştır. Antalya ve İstanbul Film Festivallerinde yaşanan sansür rezaleti yere çalınıp dünya sanat hareketlerine rezil olanlar barışı, kardeşliği, insanlığın düşüncelerini açıklama ve sanat üretme özgürlüğünü yok etmenin peşindedirler. Boşunadır. Sanatçı arkadaşımız Defne Halman’ın Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Ödülleri töreninde yaptığı ve her kelimesini onayladığımız konuşmasını diline dolayan gerici basına ve şarlatanlara destek verip meydanlardan kin ve nefret kusan RTE bizleri şaşırtmamıştır.”

Açıklamada Dostlar Tiyatrosu ve Tiyatro Kumpanyası tarafından oynanan CAN adlı oyunun Edirne Valiliği tarafından yasaklandığını da hatırlatan Sanatçılar Girişimi, bu müdahaleye de “Bu nefret, kin ve düşmanlık dolu aklı reddediyoruz” diyerek tepki gösterdi.