Aracıyla çarparak Kaan Şahin’in ölümüne yol açan Mehmet Ali Şahin’e verilen 3 yıl 4 aylık cezanın gerekçesi ‘sanığın geleceğini etkilememek’ olarak açıklandı. Kaan’ın babası, “Geleceğini elinden aldılar” dedi.

Sanığın geleceği düşünülmüş!

Nisa KÜÇÜK

Çanakkale’de elektrikli bisikletiyle seyir halinde olan Necati Kaan Şahin’e içkili şekilde aracıyla çarparak ölümüne yol açan Mehmet Ali Şahin’e ‘bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olma’ suçundan verilen 3 yıl 4 aylık cezanın gerekçesi açıklandı. Biga 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi kararında, sanık Ali Şahin’in “Geleceği üzerindeki olası etkileri düşünülerek lehine bir karar verildiği” bildirildi.


GELECEĞİNİ ÇALDILAR

Necati Kaan Şahin’in babası Mustafa Şahin, mahkeme kararına itiraz ettiklerini söyledi. Verilen cezanın çok düşük olduğunu ifade eden Baba Şahin, sanığın çelişkili ifadelerine dikkat çekti. Baba Şahin, “Katile verilen ceza değil ödül. Gencecik bir insanı içkili bir şekilde araba kullanırken öldürmenin bedeli 3 yıl, bu cezayı da yatmıyor zaten” dedi.

Kararın gerekçesinin acılarını daha da artırdığını kaydeden Baba Şahin, şunları söyledi: “Gerekçeli kararda, ‘Sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri düşünülerek lehine bir karar verildiği’ yazıyor. 20 yaşında tıp fakültesini kazanan oğlumun geleceği elinden alındı. Katilin geleceği düşünülüyor. Ancak geleceği yok edilen benim oğlum. Verilen cezaya ve gerekçeli karara ilişkin İstinaf Mahkemesi’ne başvurduk. Katilin en az 15 yıl hapis cezası alması gerek, şu an elini kolunu sallayarak dışarıda geziyor. Zaten bizim hukuk sistemimiz suçluları koruyor. Asıl sorun bu tür cinayetlerin ‘kasten insan öldürme’ suçundan değil de ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan yargılanması. Evet katil ‘Bugün birini öldüreyim’ diye oğlumu öldürmedi ama içkili bir şekilde araç kullandı. Oğluma çarptıktan sonra kaçtı. Bilirkişi, Ali Şahin’in kusurlu olduğunu söyledi ancak mahkeme Şahin’in ‘hayatını’ düşünerek bu kararı verdi.”

ÇARPIP KAÇMIŞTI

Çanakkale’de ağustos ayında Mehmet Ali Şahin’in araçla çarpması sonucu ambulansla Biga Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Necati Kaan Şahin, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Kazanın ardından otomobili bırakıp kaçmaya çalışan Mehmet Ali Şahin, bekçiler tarafından yakalandı. Sanık Şahin’in ‘bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olma’ suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapsi istendi. Kazadan önce üniversite sınavına giren 20 yaşındaki Necati Kaan Şahin, yaşamını yitirmesinin ardından Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. Bilirkişi raporunda şüpheli Mehmet Ali Şahin’in olay anında 1,33 promil alkollü olduğu ve 70 kilometrelik hız sınırını aşarak 89 kilometre hızla Necati Kaan Şahin’e çarptığı yer aldı. 24 Aralık’taki duruşmada sanık Ali Şahin’e 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.