İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi mezuniyetinde, Hipokrat Yemini olarak bilinen Hekimlik Andında yer alan ‘cinsel yönelim’ ifadesi dekan tarafından sansürlendi. Ancak mezunlar sansürü delerek ‘cinsel yönelim’ ifadesini de seslendirdi.

Kaynak: Haber Merkezi
Sansüre direnen mezunlar, Hipokrat Yemini'ni eksiksiz okudu

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde 2022-2023 eğitim-öğretim yılının mezunları için tören düzenlendi. Törende Hipokrat Yemini edildiği sırada ‘cinsel yönelim’ ifadesi dekan tarafından sansürlendi. Ancak Hekimlik Andı’nın seslendirildiği sırada mezunlar ‘cinsel yönelim’ ifadesini de okuyarak sansürü deldi.

O anlara ait görüntüleri, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Tıp Öğrencileri Kolu tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Paylaşımda, “Hekimlik andı üzerinde ayrımcılığa yol açabilecek her değişiklik etik ihlal ve suçtur! Fakülte yönetimlerine bir kez daha hatırlatıyoruz: Cenevre Bildirgesi tüm hekimler için ortak ve bağlayıcıdır. Mezuniyet törenlerinde Hekimlik Andı’nın Cenevre Bildirgesi’ne uygun olarak okunması gerekmektedir. Tüm sıra arkadaşlarımızı hekimlik değerlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz” ifadeleri yer aldı.