Gezi direnişçilerinden Ethem Sarısülük katledilişinin 4’üncü yılında vurulduğu yerde anıldı

Sarısülük katledilişinin 4’üncü yılında anıldı

BURCU CANSU

Gezi Direnişi’nde Ankara Güvenpark’ta eylemcilere ateş açan polis Ahmet Şahbaz tarafından öldürülen Ethem Sarısülük, vurulduğu yer olan Güvenpark’ta anıldı. “Hepimiz Ethem’iz, Öldürmekle Bitmeyiz” , “Katil Devlet Hesap Verecek” sloganları atan kitle getirdikleri karanfilleri Sarısülük’ün katledildiği yere bırakıldı.

“Hayır bitmedi, mücadeleye devam” pankartının açıldığı anmada, Gezi Direnişi’nde hayatını yitirenler adına saygı duruşu yapıldı. Gezi’de yaşamını yitiren bütün devrimcilerin isimleri tek tek okunarak kitle tarafından “Yaşıyor” denildi.

Oğlunun katledildiği yere geldiğinde gözyaşlarını tutamayan Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfi Ana, Ethem’in katlediği yere oturdu. Ağıt yakan Sayfi Ana, “Oğlum buraya mı uzandın? Ben geldim Ethem’im... Seni çok özledim, her akşam kapıdan giren sen misin diye bakıyorum, yolunu gözlüyorum” dedi. Sayfi Ana’nın sözleri kitleyi duygulandırdı, ağlayanlar oldu.

Emek ve demokrasi güçlerinin yanı sıra CHP ve HDP Milletvekilleri de anmaya katıldı.

Anmada ilk sözü alan Ethem Sarısülük’ün kardeşi İkrar Sarısülük, “Hiç bir zaman adalet saraylarında adalet aramıyoruz. Bu hukuksuzluğu sonsuzluğa kadar bütün dünyaya göstereceğiz” dedi. Daha sonra konuşan Ethem Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar da üç yıl önce yaşanan katliamın ardından işlemeyen hukuka dikkati çekti.

Ethem Sarısülük’ün vurulduğu yere karanfiller bırakılırken, Ethem’in sevdiği türküler hep bir ağızdan söylendi. Açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın direnişi de selamlandı.

sarisuluk-katledilisinin-4-uncu-yilinda-anildi-295886-1.sarisuluk-katledilisinin-4-uncu-yilinda-anildi-295887-1.sarisuluk-katledilisinin-4-uncu-yilinda-anildi-295888-1.sarisuluk-katledilisinin-4-uncu-yilinda-anildi-295889-1.sarisuluk-katledilisinin-4-uncu-yilinda-anildi-295890-1.sarisuluk-katledilisinin-4-uncu-yilinda-anildi-295891-1.