Şebeke ile Milli Eğitim’in 7,5 milyonluk anlaşması

MUSTAFA BİLDİRCİN

Adana’da ihalelere fesat karıştırdıkları gerekçesiyle tutuklanan İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ve müteahhit Tevfik Taştimur arasındaki iş ilişkisinin ayrıntıları ortaya çıktı. Müteahhit şebekesinin lideri olduğu öne sürülen Taştimur, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 7,5 milyon TL’lik ihale aldı.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, okul binalarının bakım ve onarım ihalelerine fesat karıştırdığı gerekçesiyle 10 Ekim’de görevinden alınmış, operasyon günü kaçmaya çalışırken 1 kilo altınla yakalanmıştı. Durgun ve ‘Şebeke lideri’ olduğu savunulan müteahhit Tevfik Taştimur, ifadelerinin ardından tutuklanmıştı.

Operasyon kapsamında tutuklanan sekiz kişiden biri olan müteahhidin, Veysel Durgun döneminde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden aldığı ihalelerin ayrıntıları belli oldu. Edinilen bilgiye göre Tevfik Taştimur, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden en büyük ihalesini Nisan 2020’de aldı. 31 Mart 2020’de düzenlenen, ‘Seyhan ve Ceyhan ilçelerinde iki adet okulun güçlendirme ve onarım işi’ ihalesi 7 milyon 278 bin TL’lik sözleşme bedeli karşılığında Taştimur’un şirketine verildi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kitap deposu için gerçekleştirdiği klima alımı için de Tevfik Taştimur’un şirketi tercih edildi. 16 Haziran 2020’de Taştimur, 181 bin 355 TL’lik sözleşmeye imza attı. 22 Temmuz 2020’de ise Taştimur ve Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 31 adet okul onarım işi kapsamında 64 bin 104 TL’lik sözleşme imzaladı. Taştimur’un şirketinin aynı zamanda Adana Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nca gerçekleştirilen, ‘Çukurova Kaymakamlığı Binası Okul Dönüşüm İşi’ ihalesini de 720 bin 930 TL karşılığında üstlendiği öğrenildi.