Seçimlerde hile-hurda yokmuş!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Türkiye’de seçimlerde hile-hurda olmadığını iddia etti ve yasa dışı ‘mühürsüz oy’ kararı hafızlara kazınan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) için, “güven müesseselerinden bir tanesi” ifadelerini kullandı.

Bozdağ, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. Afrin operasyonunun başından beri 41 TSK mensubunun yaşamını yitirdiğini söyleyen Bozdağ, “702 kilometre kare alan kontrol altına alınmıştır.” açıklaması yaptı. Bozdağ’ın diğer açıklamalarından satır başları ise şöyleydi:

(ABD Büyükelçiliği’ni kapatılması) İstihbarat, güvenlik birimlerimiz gerekli adımları atmıştır. Güvenlik tedbirleri arttırılmıştır.

(ABD ile PYD konusunda görüş ayrılığı) DEAŞ’a odaklanalım vurgusu çok sık yapılıyor. Türkiye’de aynı şeyi söylüyor ama PKK, KCK, PYD, YPG terör örgütlerine de odaklanalım. ABD’nin terör örgütlerini aynı şekilde değerlendirmemesi Türkiye’yi rahatsız etmektedir.

(Cinsel istismar düzenlemesi) Cezalar artırılmakta, hadım yasal dayanağa kavuşturulmaktadır..

(Afrin’de sivil ölümler) Afrin operasyonunda sivillere zarar verildiği iddiası mesnetsizdir. Zeytin Dalı Harekâtı’nda tek bir sivilin burnu bile kanamamıştır.

(Salih Müslim) Çekya Salih Müslim’i serbest bırakarak terör örgütünü destekleyen bir karara imza atmıştır. Salih Müslim’in Almanya’ya gideceğine ilişkin bilgiler gelince, Cuma günü tutuklanması yönündeki talep Almanya’ya iletildi. Almanya’yı dürüst davranmaya davet ediyoruz.

(Seçim güvenliği) Terör örgütü, aynı binada oturan kişiler aynı sandıkta oy kullandığı için vatandaşları fişliyor. Bundan dolayı aileler farklı sandıklara dağıtılacak. Böylece vatandaş terör örgütünün tehdidinden kurtulacak.

Türkiye’de sandıkta kim hile yapılıyor diyorsa bilin ki kaybetmiştir. Ana muhalefet partisi başarısızlıklarına kılıf aramaktadır. Türkiye’de hilenin-hurdanın olmadığı yer seçimdir. Gerçekten Yüksek Seçim Kurulu Türkiye’nin güven müesseselerinden bir tanesidir.