Edirne Cezaevi’nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından mesaj verdi. Demirtaş, eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın TİP'e çağrı yapan yazısını hatırlatarak "Türkiye’deki tüm sosyalistleri, demokratları ve Kürt partilerini ‘Yeşil Sol Parti listelerine güç vermeye ve güç almaya" çağırdı.

Selahattin Demirtaş: Gültan Başkanımızın çağrısını yerde bırakmayalım

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Cezaevinde bulunan Gültan Kışanak’ın Türkiye İşçi Partisi (TİP) ile yapılan ittifak hakkındaki sözlerini de hatırlatan Demirtaş da tek liste çağrısı yaptı.

Tek bir milletvekilinin bile belirleyici olabileceğini ifade eden Demirtaş, “Mecliste, alanlarda ve cezaevlerinde yıllardır direnen sosyalistler olarak, Türkiyeli tüm yoldaşlarımızı parlamentoda en güçlü şekilde görmek istiyoruz” dedi.

Demirtaş, tek liste çağrısı yaparak, “Türkiye'nin tüm sosyalistlerini, tüm demokratlarını Yeşil Sol Parti listelerine güç vermeye, güç almaya çağırıyoruz. Gültan Başkanımızın çağrısını yerde bırakmayalım” ifadelerini kullandı.