DİSK'e bağlı Enerji-Sen Yönetim Kurulu, Alarko Holding ve Cengiz Holding’e bağlı Alcen işyerinde, sendikalı işçilere baskı yapıldığını belirtti. Sendika tarafından yapılan açıklamada, HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş’in işçilerin bilgilerine yasadışı şekilde ulaşarak suç olmasına rağmen ‘para teklif ettiği’ aktarılırken şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunulacağı ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi
Sendikalı işçilere ‘dayıbaşı’ baskısı

EMEK SERVİSİ

DİSK/Enerji-Sen Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Konya ve civarındaki 6 kentte faaliyet gösteren Alarko Holding ve Cengiz Holding’e bağlı Alcen işyerinde, sendikalı işçilere baskı yapıldığı belirtildi.

Toplam çalışanların yaklaşık yüzde 60’ının Enerji-Sen’e üye olduğu belirtilen açıklamada, HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş’in işçilerin bilgilerine yasadışı şekilde ulaşarak suç olmasına rağmen ‘para teklif ettiği’ aktarıldı.

Açıklamada, “Yasalar önünde suç olmasına rağmen kendilerine üye aralık ayına kadar olanlara 750 lira ile 1250 lira arasında ücret ödeyeceklerini söyleyerek işçi arkadaşlarımızın sendika seçme hakkına müdahale etmeye kalkışmışlardır. Bu yaklaşım karşısında Alcen işçileri birliklerini koruyarak gereken en güzel cevabı vermiştir” denildi.

Ancak işçilere yönelik baskıların bununla da bitmediği aktarılan açıklamada, şunlara yer verildi:

“Alcen işçilerinin birliğini kırmak üzere statüsünün ne olduğu bilinmeyen ‘sahayı sevk ve idare ediyoruz’ diyerek dolaşan dayıbaşları türemiş işçi arkadaşlarımızla sözde toplantılar yaparak baskı ve tehditle sendika seçme hakkına müdahale etmeye çalışmışlardır. Bu yapılan toplantıların ses ve video kayıtları sendikamızın elinde bulunmaktadır. Yasa ve hukuk tanımayanlara yine en güzel cevabı işçileri birlik ve beraberliklerini koruyarak vermiştir. DİSK/Enerji-Sen Sendikası olarak işçi arkadaşlarımızın anayasal haklarına müdahale eden, baskı kuran dayıbaşları ve mevcut video kayıtlarında yer alan işçi arkadaşlarımızı tehdit eden şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunacağız.”