Katledilen Onur Şener için müzisyenler İstanbul'da bir araya gelerek cinayeti protesto etti. Müzisyenler caydırıcı cezalar talep etti. Şener’in ailesi ise “İnsan hayatı bu kadar mı değersiz?” sözleriyle tepki gösterdi.

Şener cinayetine tepki sürüyor: İnsan hayatı bu kadar değersiz mi?
Bakırköy’de bir araya gelen müzisyenler siyah kıyafet giyerek Onur Şener cinayetini protesto etti. (Fotoğraf: ANKA)

Haber Merkezi

Ankara'nın Çankaya ilçesinde müzisyen Onur Şener’in öldürülmesine yönelik tepkiler sürüyor. İstek şarkıyı söylemediği gerekçesiyle katledilen 45 yaşındaki Şener için müzik emekçileri, İstanbul Bakırköy Meydanı’nda bir araya geldi. Cinayeti protesto eden müzisyenler İçişleri Bakanlığı’na seslenerek katillere caydırıcı cezalar verilmesini ve müzik emekçilerinin dikkate alınmasını istedi. İstanbul Müzik Sahne Sanatları Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Sekreteri Ayhan Ak yaptığı açıklamada, "Bir müzik emekçisi daha bir hiç yüzünden canından oldu. Buradan İçişleri Bakanlığı’na seslenmek istiyoruz. İş yeri güvenliğimizle alakalı bir dilekçe verdik. Lütfen bunu bir an önce hayata geçirmelerini ve uygulamayan işyerleri için caydırıcı yaptırımlar uygulanmasını talep ediyoruz ki bundan sonra evine ekmek götürmekten başka bir derdi olmayan başka bir müzik emekçisi daha canından olmasın" ifadelerine yer verdi.

Önceki gün çocuklarını son yolculuğuna uğurlayan Leyla ve Erhan Şener çifti, dün evlerinde taziyeleri kabul etti. Onur Şener'in evinin arka bahçesinde park halindeki motosikletinin üzerine karanfil bırakılıp, bahçe duvarına da fotoğrafı asıldı. Yine evin giriş kapısına da Onur Şener'in kızıyla birlikte çektirdiği fotoğrafı asıldı. “Sevgi dolu oğlumu öldürdüler” diyerek isyan eden Leyla Şener, “İnsan değil onlar. Bir şarkı için oğlumu öldüren insanlar. Bu kadar mı insan hayatı değersiz, kıymetsiz. Nasıl bir ruh hali? Şarkı uğruna olur mu? Bu insanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Benim oğlumu benden kopardılar" diye konuştu.

45 yaşındaki Onur Şener katledildi.45 yaşındaki Onur Şener katledildi.

Şener ailesinin avukatı Meltem Banko ise dava süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gerekli çalışmaları başlattıklarını kaydeden Banko, şöyle konuştu: “İfadelerde ciddi çelişkiler söz konusu. Tüm şahısların tutuklanmaları için gerekli çalışmaları başlattık. Adli kontrol altına alınan şahıslar kamu vicdanını yaralamıştır. Biz o şahısların da tutuklanması için elimizden geleni yapacağız. Mekânın içerisinde bir vaka meydana geliyor. Onur Şener de dışarıya çıkıyor. Dışarıda kimse ona destek olmuyor. Bu güvenlik açığından ciddi anlamda rahatsızız. Kameraların çalışmadığı bilgisi geldi. Sokakta olayı gören kameranın olmadığını görüyoruz. Ciddi bir güvenlik zafiyeti olduğundan söz edebiliriz.”

***

NE OLMUŞTU?

Cumartesi gece saatlerinde Mutlukent Mahallesi 1946 Sokak’taki eğlence mekânında meydana gelen olayda müzisyen Onur Şener ile mekânda eğlenen grup arasında ‘istek şarkı’ tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen olayda Onur Şener, boyun kısmından cam bardak kesisi ile yaralandı. Şener, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavgaya karışan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda müfettiş İlker Karakaş, Ali Gündüz ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.’de elektrik mühendisi Semih Soyalp ile yanlarında bulunan Jale E. ve Gözde G. gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden İlker Karakaş, Ali Gündüz ve Semih Soyalp çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Jale E. ve Gözde G., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan Soyalp’in taksirli yaralama; Karakaş’ın ise ikisi görevi yaptırmamaktan üç suç kaydı olduğu ortaya çıktı.