Eski Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanı emekli Tuğgeneral Serdar Atasoy, Gülen Cemaati'ne dönük soruşturma kapsamında 14 yıl 2 ay hapis cezası ile 545 bin 820 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Serdar Atasoy'a FETÖ'den 14 yıl 2 ay hapis cezası

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi, Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı'na atandıktan sonra Gülen Cemaati'ne dönük soruşturma kapsamında tutuklanan eski tuğgeneral Serdar Atasoy'a 14 yıl 2 ay hapis cezası ile 545 bin 820 lira adli para cezası verdi.

DHA'nın haberine göre, Atasoy, savunmasında, “2012 yılından sonra örgütle hiçbir temasım olmadı. 2007 yılından sonra ise görüşmem 7-8 defadır. 25 yıllık görev süremde kanun dışı hiçbir eylemde bulunmadım. Darbe sonrası yurt dışından askerler gelmezken, ben koşarak ülkeme geldim ve hizmetime devam ettim. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum" dedi.

Mahkeme, kararını açıklayarak, Atasoy’a 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 5 yıl 10 ay, 'zincirleme şekilde nitelikli dolandırıcılık' suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezası verirken 545 bin 820 lira da adli para cezası verdi. Ayrıca Atasoy, 'resmi belgede sahtecilik' suçundan beraat ederken, iki ayrı suçtan tutukluluğun devamına karar verildi.

Atasoy, 2020’deki Yüksek Askeri Şura’da Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) İstihbarat Başkanlığı’na terfi edilmesinin ardından Cemaat soruşturması kapsamında gözaltına alınmış, ve 'itirafçı' olduğu iddia edilmişti. Atasoy, Cemaat'in ‘gizli sorumluları’ ile ‘ankesörlü telefonlar üzerinden geçmişte görüştüğü tespit edilince’ görevine başlamadan emekli edilmişti.

Atasoy, hakkında hazırlanan iddianamede, ‘Terör örgütüne üyelik’, ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık’ suçlarından 32,5 yıl hapis cezası istenmişti.