Muğla’da polis tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Şerzan Kurt davasının duruşmasına dün Eskişehir’de devam edildi...

Muğla’da polis tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Şerzan Kurt davasının duruşmasına dün Eskişehir’de  devam edildi. Davayı izlemek için Muğla’dan Eskişehir’e gelen  Şerzan’ın arkadaşları ülkücü grubun saldırısına  maruz kaldı.
Dava başladığı saatlerde Muğla’dan gelen Kürt öğrencilerden 3’ü adliye binasının arkasında simit almaya gittiklerinde kalabalık bir grup ülkücünün saldırısına uğradı. Saldırı sonucu öğrencilerden 2’si yaralandı. Olay yerine gelen polis saldırganlardan birini gözaltına aldı. Yoğun önlemlere rağmen, saldırganlara karşı ciddi bir tedbir almayan polis, davayı izlemeye gelen ve aileye destek veren herkes didik didik aramadan geçirildi.  Adliye etrafında bulunan yüksek binalara keskin nişancıların yerleştirilmesi ise dikkat çekti.
‘HRANT ERMENİ, ŞERZAN KÜRT DİYE...’
Şerzan Kurt Adalet ve Kardeşlik İnisiyatifi ise duruşma öncesinde açıklama yaptı. Açıklamada, Şerzan Kurt ile Hrant Dink’i katleden zihniyetin aynı olduğuna işaret edilerek, "Hrant Dink Ermeni olduğu için, Şerzan Kurt ise Kürt olduğu için katledildi" denildi. BDP Muğla İl Başkan Yardımcısı Ahmet Bekir ise 2005’te Uğur Kaymaz ve babası Ahmet Kaymaz’ı öldüren polislerin yargılandığı davanın da güvenlik gerekçesiyle Mardin’den Eskişehir’e alındığı ve yargılama sonucunda polislerin serbest bırakıldığı hatırlatılarak, "Uğur Kaymaz davası adil yürütülseydi, bugün Şerzan Kurt yaşıyor olacaktı" dedi.
DAVA GİZLİCE GÖRÜLMÜŞTÜ
Muğla’da 12 Mayıs 2010 tarihinde Kürt öğrencilere yapılan saldırı sırasında polisin ateşi ile ağır yaralanan Şerzan Kurt, 19 Mayıs günü hayatını kaybetmişti. Olayın ardından polis Gültekin Şahin hakkında Muğla Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava, Valiliğin talebi üzerine güvenlik gerekçesiyle Eskişehir’e alınmıştı.