BES, SGK Başkanlığı önünde emekçilere yönelik baskıları protesto etti. BES, SGK’deki işlerinden açığa alınan 73 üyesinin tasfiyesine izin vermeyeceklerini belirtti.

“SGK emekçilerinin tasfiyesine izin vermeyeceğiz”

BirGün / Ankara

Büro Emekçileri Sendikası(BES), Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan açığa alınan 73 üyesiyle dayanışma amacıyla SGK Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Kamu emekçileri üzerindeki hukuksuz uygulamayı protesto eden BES üyeleri, açığa alınan üyelerinin görevlerine başlatılmasını talep etti.

BES üyeleri tarafından yapılmak istenen basın açıklaması, özel güvenlik görevlileri tarafından engellenmeye çalışıldı. BES üyelerinin direnişi sonucunda gerçekleştirilen basın açıklamasında kamu emekçileri üzerindeki baskılar son bulana kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirten BES üyeleri, SGK emekçilerinin tasfiyesine izin vermeyeceklerini söyledi. BES üyeleri açıklamada şunları kaydetti:

“Kamu hizmetlerinin parasız, nitelikli ve ulaşılabilir olmasını savunan sendikamız, kamunun tasfiyesinin ve kamu emekçilerine dayatılan güvencesiz çalışma biçimlerinin karşısında olmuş, bundan sonrada kamunun tasfiyesine ve kamu emekçisi kıyımına karşı sonuna kadar direnecektir.

Son bir haftadır Sosyal Güvenlik Kurumu’nda SGK emekçilerine dönük açığa almalar başlatılmış ve halen devam etmektedir. Bugüne kadar 73 üyemiz bu kapsamda açığa alınmıştır. Emekçilerin ödediği primler üzerinden faaliyet yürüten SGK’nın yöneticileri ve siyasi iktidar şunu iyi bilmelidir ki, bu kurumun asıl sahipleri emekçilerdir. Bu kurumdan gidecek birileri varsa oda bu kurumu yönetmeyi beceremeyenlerdir. Emekçilerin iş güvencesine, kıdem tazminatına göz dikenler, emekçilere zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemini dayatanlardır.

Açığa alınan üyelerimiz bizim onurumuzdur; onurumuzu çiğnetmeyecek, SGK emekçilerinin işiyle, ekmeğiyle oynamanıza izin vermeyeceğiz. Üyelerimiz görevlerine başlatılana kadar her türlü meşru zemini kullanarak direneceğimizi buradan kamuoyu ile paylaşıyor, AKP karanlığını emekçilerin mücadelesinin aydınlatacağının bilinmesini istiyoruz.”