Sultangazi’de yaşayan Pınar Oğuzhan, boşanma aşamasında olduğu Özer Oğuzhan tarafından ‘Özgecan Aslan gibi öldürülmekle’ tehdit edildiğini söyledi. Pınar Oğuzhan yetkililere seslenerek “Ölmek istemiyorum” dedi.

Şiddeti durdurun!
Pınar Oğuzhan

İlayda KAYA

İstanbul Sultangazi’de yaşayan 2 çocuk annesi 37 yaşındaki Pınar Oğuzhan, 2000 yılında evlendiği Özer Oğuzhan’ a geçen ağustos ayında boşanma davası açtı. 22 senelik evliliği boyunca Özer Oğuzhan’ın kendisine şiddet uyguladığını söyleyen Pınar Oğuzhan, “Evliliğimiz boyunca şiddet, psikolojik şiddet… Hepsini yaşadım. Burnumu, çenemi kırdı. Beni hastaneye götürmedi, dışarı çıkmama izin vermedi. Daha sonra hastanelere kaçıp gittiğimde ‘o an gelecektin’ dediler ve darp raporu vermediler. Evliliğimizin son yıllarında şiddetin dozunu yükseltti. Beni zehirlemeye bile kalktı. Zehirlediğinde şaka amaçlı yaptığını söyledi. Kafasında kurup bana saldırdı. Çevresindekiler ona deli demek istiyor ama deli değil, madde bağımlısı da değil. Sadece istediği için bana kötülükler yaptı, hala da yapıyor” dedi.

TEHDİTLERİN SONU GELMİYOR

13 yaşındaki kızıyla beraber yaşadığını söyleyen Pınar Oğuzhan, “Kızıma şiddet içerikli mesajlar atıyor. Bir babanın kızına kurmaması gereken cümleler kuruyor. Benim namusumla çalışmama laf söylüyor. Ayakta kalmaya çalışmamızı aşağılayacak cümleler kuruyor. Bizim tek derdimiz yaşamak. En son beni öldüreceğini söyledi. ‘Özgecan Aslan’ı görüyorsun. Onu nasıl öldürdüler biliyorsun’ diyor. Özgecan da ben de kötü bir şey yapmadık” diye konuştu. Boşanma davası açtığından beri Özer Oğuzhan’ın 3 kere evine geldiğini kaydeden Pınar Oğuzhan “Gecekonduda kalıyorum. Bir düzen kurmaya başlamaya çalışıyorum ama izin vermiyor. Bir gelişinde beni boğmaya çalıştı. Fiziksel şiddete de ölüm tehditlerine de devam ediyor. Boğmaya çalıştığı günden darp raporum var. Polislere de gösterdim. 2 gün önce de camdan içeri girip eşyalarımı götürmüş. Kira paramı bile almış. Şimdi ben nasıl giderlerimi karşılayacağım? Olay yeri inceleme geldi. Parmak izi aldılar, ayakkabı izlerini incelediler. Suç duyurusunda bulundum. Ya evde olsaydım? Kimse bizi korumuyor” diye konuştu.

YARDIM EDİN

4 Nisan’da boşanma davasının görüleceğini belirten Oğuzhan, yetkililere seslenerek “Doğru bir yardım göremiyorum. Kaç oldu, böyle evi basıyor ve tehdit ediyor. Yoruldum. Ne bir önlem ne bir güvenlik… Ben şiddet görüyorum ve beni duyan bir kişi bile yok. Bu benim ilk şikâyetim değil. Sürekli suç duyurusunda bulunuyorum, devlete sığınıyorum ama bir sonuca ulaşamıyorum. Ben öldürülmek istemiyorum. Çocuğumun bana ihtiyacı var. Evime yeniden geleceğini söyledi. Bu korkuyla yaşamak çok zor. Öldürülen kadınlardan biri daha olmak istemiyorum. Yardım edin" dedi.