Şikago'da kurulması planlanan metal geri dönüşüm tesisine karşı açlık grevi

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Şikago'da azınlıkların yaşadığı bir bölgede kurulması planlanan metal geri dönüşüm tesisine karşı açlık grevi başlatıldı. Geri dönüşüm tesisinde, ciddi kalp ve akciğer problemlerine sebep olabilecek tehlikeli toz partikülleri üretecek bir metal imha makinesi kullanılacağı belirtiliyor.

Guardian'ın haberine göre, RMG (Reserve Management Group) adlı firma, tesisi Şikago şehrinin siyah vatandaşların yaşadığı Güneydoğu bölgesinde kurmayı planlıyor. Şehrin bu kesimi, sanayi etkinliğinin en yüksek olduğu ve her yıl havaya 500 bin kilogramı aşkın toksin madde saçan işletmelere ev sahipliği yapan bölgesi.

RMG’nin yeni tesisinin var olan tehlikelere ilave sağlık riski doğuracağı belirtiliyor. Şehrin Güneydoğu kesimini kapsayan 60617 posta kodlu bölgesi, 2017 yılında astımla ilişkili en yüksek acil arama sayısıyla kayıtlara girmişti.

Geçen hafta açlık grevine başlayan Fen Bilgisi Öğretmeni Chuck Stark, tesisin açılıp işlemeye başlaması durumunda öğrencilerinin burun, boğaz ve akciğerlerinin zehirli partikülleri soluyacağını belirtiyor.