Gazeteci ve yazar Ahmet Altan’ın avukatı, Silivri Cezaevi’nde müvekkilinin bulunduğu koridordaki 3 hücrede koronavirüs tespit edildiğini belirterek tahliye talebiyle Yargıtay'a başvurdu.

Silivri Cezaevi'nde Covid-19 tespit edildi, Ahmet Altan’ın avukatı tahliye talep etti

Gazeteci ve yazar Ahmet Altan’ın avukatı Figen Çalıkuşu, Silivri F tipi Cezaevi’nde, müvekkilinin bulunduğu koridordaki üç hücrede koronavirüs tespit edildiğini belirterek Yargıtay’a başvurdu.

Çalıkuşu, Altan’ın dosyasının bir an önce görüşülerek tahliye kararı verilmesini talep etti.

Çalıkuşu, Yargıtay 16. Ceza Dairesi Başkanlığı’na verilmek üzere, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na sunduğu dilekçede, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının Yargıtay’da bozulmasından sonra 10 yıl 6 ay hapse mahkum edilen, yattığı sürenin bu cezayı karşıladığı gerekçesiyle tahliye edilmesinden bir hafta sonra yeniden tutuklanan Ahmet Altan’ın dosyasının hâlâ görüşülmediği anımsattı.

3 HÜCREDE KORONA TESPİT EDİLDİ

T24’ten Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre Çalıkuşu, şu ifadeleri kullandı:

“Korona gibi bir katil virüsün müvekkilimin bulunduğu yere girmiş olduğu gerçeğini hiç unutmadan, Ahmet Altan’ın bir siyasetçi olmadığını, bu ülkenin bir yazarı, bir romancısı olduğunu, 23 ülkede kitaplarının yayınlanmakta olduğunu, Nobel ödül sahibi 51 kişinin özgürlüğü için imza verdiğini, Silivri’de yazdığı kitabı ile dünyanın en saygın edebiyat ödüllerini aldığını, özetle dünyanın sahip çıktığı bir değer olduğunu, Silivri’de 5. yılına girdiğini ve 70 yaşında olduğunu hatırlatmak istiyorum. Zaten tarafınızdan içeriği bilinen, isteğinize göre 'bozmaya uygun' hüküm kurulan dava dosyasının, arşivde daha fazla bekletilmeden incelenmesine ve temyiz sebeplerimizin kabulü ile bozma kararı verilmesine,

Ama öncesinde ağır yaşamsal risk, yaş durumu, tutukta kaldığı süre ve sürece dair ağır hukuk kırımı dikkate alınarak bir an evvel tahliyesine karar verilmesini arz ve istirham ederim.”