Silopi’de 14 yaşında bir çocuk gaz fişeğiyle yaralandı

Şırnak’ta son bir ayda polis saldırıları sonucu beş çocuğun öldürülmesinin ardından bu kez de 14 yaşındaki bir lise öğrencisi başına bir gaz fişeği isabet etmesi üzerine yaralandı.

İMC TV’de yer alan habere göre, Silopi’de askerlerin gaz fişeği atması sonucu 14 yaşındaki lise öğrencisi Zeynep Taştemur yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Haberde aktarılan iddialara göre Habur Sınır Kapısı’ndan ilçe merkezine doğru ilerleyen askeri konvoya bir grup çocuk tarafından taş atıldı. Bunun üzerine ise askerlerin çocuklara gaz bombası sıktığı ifade edildi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Şırnak Şube Başkanı Emirhan Uysal da Bianet’te yer alan demecinde olayı doğruladı. Taştemur’un önce taburcu edilip eve gönderildiği, ancak ardından tekrar rahatsızlanarak Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtildi.  

Cizre’de geçtiğimiz bir ayda düzenlenen polis saldırılarında 19 yaşındaki Yasin Özer, 15 yaşındaki Barış Dalmış, 6 Ocak’ta 14 yaşındaki Ümit Kurt ve 12 yaşındaki Nihat Kazanhan hayatını kaybetti. Silopi’de ise, Cizre’deki eylemlerle dayanışma protestosunu evinin balkonundan izleyen 16 yaşındaki Musa Azma, polisin attığı kurşunlarla ağır yaralanarak yaşamını yitirmişti.