Kolin, Soma Yırca’da termik santral yapmak için yeniden harekete geçti, kim olduğu bilinmeyen kişiler ‘Yırca’da termik santral istiyoruz’ talebiyle imza kampanyası başlattı

Şimdi de korsan imza kampanyası: Yırcalılar ‘santrallarını’ istiyormuş

Acele kamulaştırma kararı iptal edilmişken 6 binden fazla zeytin ağacını katleden Kolin, Yırca’ya termik santral inşa etme planından vazgeçmiyor. Soma’nın Yırca Köyü yakınlarındaki zeytinlik arazilere kurulmak istenen ancak Bakanlar Kurulunun acele kamulaştırma kararının iptali sonrasında suya düşen Kolin Termik Santralı projesinde, şirket karşıt kampanya başlattı.

Yırca’da, “Bir an önce termik santral inşaatının başlamasını istiyoruz” talebiyle başlatılan ve Yırca Köyü sakinlerinin imzaladığı iddia edilen imza kampanyası krizi yaşanıyor. Termik santrala karşı çıkan Yırcalılara göre, bu kampanyayı başlatanlar kamulaştırma karşılığı yapılan protokolle şirketten para alan ve bu paraları çoktan harcayan, projenin durması halinde borçlu duruma düşecek arazi sahipleri ile AKP Soma ilçe örgütü yetkilileri.

'SAHTE YIRCALILAR VE AKP'LİLER'
Kolin’in termik santral projesine direnen ve yargıdan gelen lehte kararlara santral tehlikesini şimdilik savuşturan Yırcalılar, Soma’da ortaya çıkan santral yanlısı imza kampanyasıyla yeniden tedirginlik yaşıyor. Bir süredir Soma ilçe merkezinde kurulan stantlarda imza toplayan kişilerin, “Soma ve Yırcalıların tahammülü kalmadı. Termik santral için yeni yer aramakla vakit kaybedilmesin. Santral projesi eski yerine derhal yapılsın” talebiyle yaklaşık 5 bin imza topladıklarını iddia etmesi, santrala direnen Yırcalıları kızdırdı.

BirGün’e konuşan Yırca Muhtarı Mustafa Akın’a göre, termik santral yanlısı kampanyanın müsebbibi “Sahte Yırcalılar.”

Kolin'in 'reklam' yalanı uzun sürmedi: "Yırca'ya dikiyoruz" dediği zeytinlerden Yırcalıların haberi yok!

Danıştay 'santral yapılamaz' dedi, Yırcalılar halaylarla kutladı

Kesilecek zeytin ağacı kalmadıktan sonra yargı yürütmeyi durdurdu!

Kurulamayacak santral için altı bin ağaç kesilmiş!

 

 

YARGI KARARINA RAĞMEN KAMPANYA
Kampanyayı, yargı kararı öncesinde Kolin’le protokol imzalayarak kamulaştırma karşılığında ön ödeme alan bazı Yırca sakinleri ile AKP Soma ilçe kadın kolları mensuplarının yürüttüğünü belirten Muhtar Akın, 'sahte kampanyaya' Yırcalıların karşı hamlesinin de gecikmediğini anlattı.

Akın, “Soma ilçe merkezinde masa kurup imza toplamışlar. Bu imzaları önce vekâleten Soma Kaymakamlığını yürüten Kırkağaç Kaymakamlığı'na sunmuşlar. Şimdi de TBMM’ye gidip yeni torba yasa kapsamında görüşmeler yapacaklarını işittik. Ama biz de bir imza kampanyası başlattık ve taleplerimizi kamuoyuna anımsatacağız. Somalılar termik santral isteyebilir ama bu taleplerini Yırcalılar adına ifade etmeleri uygun değil. O zaman hakkında ceza kesilen, istemediği yargı kararlarıyla karşılaşan herkes üç-beş bin imza toplasın! Bunlar şirketlerin böl-parçala-fethet taktikleri" dedi.

ŞİRKETE BORÇLU OLAN TERMİK SANTRAL İSTİYOR
İmza kampanyasının yürütücüleri arasında Yırca sakini 4 kişinin de bulunduğunu doğrulayan Akın, bu kişilerin yaptıkları protokolle kamulaştırma karşılığı belli bedeller aldıklarını, kamulaştırmanın iptaliyle birlikte şirkete borçlu duruma düştüklerini ve bu sebeple santral projesine destek olduklarını belirtti. İmza kampanyasının destekçileri arasında Kolin şirketinde çalışanlar da bulunuyor. Haber Merkezi