Sınırdışı etme fikrine karşı çıkan aktivistler bugün, Sevgililer Günü’nü ve dünyanın en çok kullanılan uygulamalarından biri olan Tinder’ı göçmenlerin insan haklarını hatırlatmak için kullanacak. Aktivistler, robot bir yazılım (bot) aracılığıyla göçmenlerin haklarına dair bilgileri havalimanlarındaki yolcuların cep telefonlarına gönderecek. Guardian’ın haberine göre destekçiler Tinder’daki hesaplarını bir günlüğüne bu yazılıma devredecek ve yazılım da olası bir […]

Sınırdışı etmeye karşı Tinder’dan Sevgililer Günü mesajı atacaklar

Sınırdışı etme fikrine karşı çıkan aktivistler bugün, Sevgililer Günü’nü ve dünyanın en çok kullanılan uygulamalarından biri olan Tinder’ı göçmenlerin insan haklarını hatırlatmak için kullanacak.

Aktivistler, robot bir yazılım (bot) aracılığıyla göçmenlerin haklarına dair bilgileri havalimanlarındaki yolcuların cep telefonlarına gönderecek.

Guardian’ın haberine göre destekçiler Tinder’daki hesaplarını bir günlüğüne bu yazılıma devredecek ve yazılım da olası bir sınırdışı durumunu nasıl tespit edeceklerini ve bunu nasıl durduracaklarını yolculara anlatacak.

Bir kez kurulduğunda yazılım, kullanıcının lokasyonunu en yakın havalimanına ayarlıyor. Buradaki biriyle eşleştiğinde de interaktif bir senaryo işletiliyor. Karşı tarafa giden mesajda, “Şu an havalimanı ATM’sindeyim ve partnerim bana İngiliz Havayolları’nın insanları zorla sınırdışı ettiğini anlattı. Jimmy Mubenga diye biri vardı, İngiliz Havayolları’nın bir uçuşunda onu zorla sınırdışı etmeye çalışırlarken yaşamını yitirdi. Eğer biri benim uçuşumda sınırdışı edilseydi durdurmaya çalışırdım, ya sen?”

Karşı taraf eğer ‘oyuna gelirse’, sınırdışı uygulamalarının insan haklarını nasıl ihlal ettiğine ve alelade bir insanın bile bunları nasıl durdurabileceğine dair ayrıntılı bilgi içeren bir link gönderiliyor.