Sinoplu Diyojen 2. Uluslararası Karikatür Yarışması kazananları belli oldu. Bu yıl büyük ödüle Musa Gümüş layık görüldü.

Kaynak: Haber Merkezi
Sinoplu Diyojen 2. Uluslararası Karikatür Yarışması’nda kazananlar belli oldu

Sinoplu Diyojen 2. Uluslararası Karikatür Yarışması’nın kazananları belli oldu. Büyük ödüle Musa Gümüş layık görülürken başarı ödüllerini ise Andrea Pecchıa, Oleksıy Kustovsky, Doru Axınte ve Kürşat Zaman aldı. 

Karikatür sanatçısı Aşkın Ayrancıoğlu’nun öncülüğünde, Ayancık Belediyesi’nin destekleriyle Sinop Yazarlar, Şairler ve Sanatçılar Derneği tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Sinoplu Diyojen Karikatür Yarışması sonuçlandı.  

Yarışmanın bu yılki teması, adını Amazon Kraliçesi Sinope’den alan Sinop'un kadınlarına ithafen ‘Amazon’ olarak belirlendi.

42 ÜLKEDEN 217 SANATÇI KATILDI 

Pek çok ülkeden karikatüristlerin ilgi gösterdiği yarışmaya 42 ülkeden 217 sanatçı 850 eserle katıldı.

Dünyanın önemli çizerlerinin yer aldığı seçici kurul değerlendirmesini tamamlayıp: Bir Büyük Ödül, dört Başarı Ödülü ve on sivil toplum kuruluşu adına Özel Ödül almaya hak kazanan eseri belirlediler.

2. Uluslararası Sinoplu Diyojen Karikatür Yarışması’nın Sergisi ve ödül töreni 28-29-30 Temmuz tarihlerinde Ayancık Belediyesi’nin 28. Kültür, Keten ve Ahşap Festivali’nde gerçekleşecek. Festival kapsamında ayrıca yarışmanın seçici kurulunda yer alan çizerlerin imza günü, söyleşi vb. etkinlikleri de yapılacak.

Ödüle değer görülen sanatçılar:

Büyük Ödül:  Musa Gümüş-Türkiye
Başarı Ödülleri: Andrea Pecchıa-İtalya, Oleksıy Kustovsky-Ukrayna, Doru Axınte-Romanya, Kürşat Zaman-Türkiye.

Ayrıca Sinop meslek örgütleri ve sivil toplum örgütleri adına 10 adet ‘özel’ ödül verildi. 
46 ülkeden 217 sanatçının 850 eserini izleyen seçici kurul ise şu isimlerden oluştu: 
Heykel sanatçısı Eşref Baş, yazar Tufan Bilgili ve karikatür sanatçıları Adnan Taç, Altan Özeskici, Aşkın Ayrancıoğlu, Elena Ospina, Erhan Yaşar Babalık, Izabela Kowalska, Musa Keklik, Nahid Maghsoudi.