İnsan hakları aktivisti Boysan Yakar’ın kurulmasında emeğinin geçtiği Toplumsal Eşitlik Birimi, 22 Ekim Perşembe günü lansmanını yapıyor.

Şişli Belediyesi’nde Toplumsal Eşitlik Birimi kuruldu

Şişli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak insan haklarını temel alan ve “eşitlikçi belediyecilik” anlayışı doğrultusunda Boysan Yakar’ın öncülüğünde kurulan Toplumsal Eşitlik Birimi’nin 22 Ekim Perşembe günü lansmanı yapılacak. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Program Koordinatörü Meltem Ağduk ve CHP Milletvekili adayı Melda Onur’un da konuşmacı olacağı gecede, Türkiye’nin önde gelen STK’ları, konsolosluklar ve Şişli halkı yer alacak.

Şişli Belediyesi, yerel eşitlik ve insan hakları temel merkezli hareket ederek Toplumsal Eşitlik Birimi’ni hayata geçiriyor. Toplumsal Eşitlik Birimi, Şişli ilçesi sınırlarında bulunan STK’lar ile iletişime geçerek Kadın, Çocuk, Gençlik, LGBTİ, Yaşlı, Engelli, Mülteci ve Azınlıklar konusunda ihtiyaç, öneri ve talepler doğrultusunda çeşitli çalışmalar organize etmeyi amaçlıyor. Kentin toplumun tüm kesimleri tarafından eşit kullanımı için, katılımcı bir yerel yönetim anlayışını daha da güçlü bir şekilde örmek, Toplumsal Eşitlik Birimi’nin öncelikleri arasında yer alacak.

sisli-belediyesi-nde-toplumsal-esitlik-birimi-kuruldu-82221-1.