Sivas katliamı davasında dosyası ayrılan firari sanıklarla ilgili duruşma 22 Şubat'a ertelendi. CHP'li Altıok, "Bu dava biz bitti demeden, gerçek suçlular yargı önüne gelmeden bitmez, bitmeyecek" dedi.

Sivas katliamı davası 22 Şubat'a ertelendi

BirGün/Ankara

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, Sivas katliamı davasında dosyası ayrılan firarı sanıklarla ilgili duruşmanın 22 Şubat'a ertelendiğine dikkati çekerek, "Bu dava biz bitti demeden, gerçek suçlular yargı önüne gelmeden bitmez, bitmeyecek" dedi.

Altıok, Sivas katliamıyla ilgili davada firari sanıklarla ilgili duruşmaya katıldıktan sonra Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Davanın bir sonraki duruşmasının 22 Şubat'a ertelendiğini belirten Altıok, pek çok sanık açısından daha önce "zaman aşımı" ve "takipsizlik" kararları verildiğine işaret etti.

İnsanlığa karşı işlenmiş suçların zaman aşımına uğrayamayacağını, adalet önünde işkence, katliam ve kıyımın hesabının er geç sorulacağını belirten Altıok, "Sivas Katilamı davası 22 Şubat'a ertelendi. Toplumun tüm vicdanlı insanlarını bu davaya sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu dava biz bitti demeden; gerçek suçlular yargı önüne gelmeden bitmez, bitmeyecek​" dedi.

Liste kabarık
Türkiye'nin insanlığa karşı işlenen suç listesinin bir haylı kabarık olduğunu vurgulayan Altıok, Beyazıt katliamı davası, Abdi İpekçi cinayeti, Kemal Türkler cinayeti ve Sivas katliamı davalarını anımsattı.

Altıok sözlerini şöyle sürdürdü:
"Neredeyse tamamı adaletsiz bırakılan bu davaların çoğu zaman​ ​aşımına uğratıldı. Suçu işleyenler halkın vicdanlarında tutuklu kaldı ancak mahkemelerce haklarında takipsizlik kararları verildi. Hatta siyasi iktidarlar tarafından ödüllendirildiler. Sivas katliamıyla ilgili 23 yıllık adalet mücadelemizin her adımında bir skandala tanıklık ettik. Davada zaman aşımı kararını veren mahkemenin hakimi bugün ​Gülen Cemaati üyeliği suçlaması ile tutuklu. Davanın savcısı ise Yargıtay hakimi. ​AKP-cemaat koalisyonunun yargıdaki milli mutabakat yılları açısından ibretlik bir örnek… ​​Öte yandan ​gerçek suçluları aklama derdinde olanlar tarafından ​dün Ergenekon çuvalına atılmak istenen davamız bugün "cemaat işi" olduğu iddiasıyla​ yine en iyi malzeme. Siyasi islam ideolojisinin doğrudan dahli olan Deniz Feneri ve Sivas Katliamı davaları 14 yıllık AKP iktidarının suçluları koruma çabasının açık örneklerindendir."