Sizin özürlerinize karnımız tok, bizim kız kardeşlerimiz ölüyor!
Fotoğraf: AA

Dış Haberler

İngiltere'nin başkenti Londra'nın kuzeybatısındaki Wembley'den Polis Teşkilatı’na yürüyen eylemciler, ırkçılık ve kadın düşmanlığını protesto etti. Wembley'de 6 Haziran 2020'de bıçaklanarak öldürülen iki kız kardeş 27 yaşındaki Nicole Smallman ve 46 yaşındaki Bibaa Henry'nin anısına, kadınlar yürüyüşlerine katliamın gerçekleştiği yerden başladı. Kadınların Eşitliği Partisi’nin (WEP) çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce kişi, "Kadın düşmanlığına son", "Yeter artık" yazılı pankartlar taşıdı ve "Irkçı polis", "Siyah kadınların hayatı değerlidir" sloganları attı.

Trafalgar Meydanı'nda eylemciler adına konuşan Simon Yasmin, İngiltere'de ırkçılık ve özellikle siyah kadınlara yönelik düşmanlığın çok önemli bir sorun olduğuna dikkat çekti. WEP'den yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "İki kız kardeşin öldürüldüğü 2020'den bu yana 200'den fazla kadın, erkek şiddeti nedeniyle hayatını kaybetti, on binlercesi cinsel saldırıya maruz kaldı. Bu esnada, politikacılar ve polis ise boş özürler diledi ve hangisinin daha çok suçlu olduğu konusunda birbiriyle tartıştı. Yeter artık! Geçtiğimiz iki yıl, bizi korumayı amaçlayan kurumlarda gerçek ve kalıcı bir değişiklik yapılması için büyük bir destek dalgasına tanık oldu."

Metropolitan Polisi, öldürülen iki kız kardeşin ikinci yılında açıklama yaptı. Açıklamada polis memurları adına öldürülen kadınların ailesi ve arkadaşlarından özür diledi.