Ülkenin dört bir yanında buluşmalar gerçekleştiren SOL Parti; Saray’ın baskıcı, gerici ve ekonomik kuşatmasına karşı mücadele çağrısı yaptı. SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İşleyen, “Bu karanlığa son verelim” dedi

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İşleyen: Bu karanlığa son verelim

Anıl Ataş

SOL Parti’nin ülke genelinde yürüttüğü SOL Buluşmalar hafta sonu Tonya, Trabzon, Eskişehir, Uşak, Marmaris ve Datça’da gerçekleştirildi. Yurdun dört bir yanında düzenlenen etkinliklere SOL Parti Başkanlar Kurulu üyeleri Gizem Gül Kürekçi ve Önder İşleyen’in yanı sıra çeşitli isimler katıldı. Buluşmalarda SOL Parti’nin örgütlenme ve inşa süreçleriyle Türkiye’nin yakın geleceğinde izlenmesi gereken politikalar tartışıldı.


Trabzon’un ilçesi Tonya ve Trabzon merkezde düzenlenen buluşmada konuşan Gizem Gül Kürekçi, “SOL Parti, pandemi kısıtları içinde ellinin üzerinde ilde örgütlenmesini tamamlandı, binlerce yeni üye katılımıyla bu kuruluş sürecimiz devam ediyor. Özellikle gençlerin ve kadınların katılım ve ilgileri bizleri mutlu ediyor. SOL Buluşma’larla bu kuruluş sürecimizi daha da ileri taşıyacağız” dedi. İktidarın gençlerin geleceğini çaldığını vurgulayan Kürekçi, “Başını sokacak bir yer dahi bulamayan gençlerin üzerine polis sürmekten başka bir şey yapmıyorlar. Kadınlar üzerindeki baskı ise Taliban’ı aratmıyor. Böyle bir tablo karşısında yapmamız gereken de hep birlikte bu saltanata son vermekten başka bir şey değil. Bunu omuz omuza verip başaracağız” ifadelerini kullandı.

EMEK İÇİN KAMUCU BİR DÖNÜŞÜM ŞART

Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen ise, “Devrimciler bu memleketin kalbidir. Bugün üzerimize boca edilen tüm kötülüğe rağmen iyiden ve güzelden yana ne varsa, ne kaldıysa o devrimcilerin yarattığı, koruduğu, gözü gibi baktığı, gerektiğinde uğruna bedeller ödediği değerlerdir. Bu umut ışığı kör edemediler. Şimdi, biz bu kör karanlıklarına son vermek için yürüyeceğiz” dedi. İktidarın yarattığı yirmi yıllık tahribatı ortadan kaldırmanın ancak sosyalist SOL’un Türkiye’yi dönüştürmesiyle etkili olabileceğine vurgu yapan İşleyen, “Bakın, fındık sezonunun başında Trabzon il örgütümüz fındık fiyatı en az 35 TL olmalı dedi, bugün fındık 20’lerde sürünüyor. Hepimiz biliyoruz ki fındık değersiz bir ürün değil, aksine değerli bir ürün. Peki ürettiğimiz değer nereye gidiyor. Ürettiğimiz değer emperyalist tekel Ferrero’nun cebine gidiyor. Ülkenin bu birikmiş sorunlarının çözümünün düzen muhalefetinin sağlayamayacağı da açık bir şey, böyle bir programları da çözümleri yok. Üretici köylünün, işçinin sorunlarını çözebilmek gerçekten bağımsız, kamucu ve laiklik temelli bir dönüşümle mümkün olabilir” şeklinde konuştu.

“Ferrero’yu bu topraklardan defedecek emperyalizmin açık işgalini ortadan kaldıracak bir mücadeleyi biz örgütleyeceğiz” diyen İşleyen sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitimin ve sağlığın herkes için parasız olduğu kamucu bir dönüşüm mücadelesini biz üstleneceğiz. Fiili şeriat rejimine, şeriatçı azgın azınlığın tüm ilerici birikimi tasfiye ederek kurdukları bu din bezirganlığına karşı laikliği biz kazanacağız. Sosyalist SOL olmadan böyle bir dönüşüm, halkın acil taleplerine yanıt verecek bir dönüşümün gerçekleşmesini beklemeliyim. O yüzden şimdi ülkemizin tüm ilericilerini, emekçilerini, gençlerini, kadınlarını memleket için ayağa kalkmaya, birleşmeye ve SOL’da örgütlenmeye çağırıyoruz.”

REJİM BÜYÜK BİR ÇÖKÜŞ İÇİNDE

Eskişehir Sakintepe Mevkii’nde düzenlenen buluşmada ise BirGün Gazetesi Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın ile BirGün Yazarı Feray Aytekin Aydoğan yer aldı. “AKP’ye karşı 20 yıllık mücadelemiz sonuç verecek, AKP rejimi yıkılacak ve yerine yeni bir rejim kurulacak” diyen Aydın, “Bu mücadelenin emek veren, bedel ödeyen insanları olarak ekolojiden emek mücadelesine, kadın hareketinden gençlik direnişlerine 20 yıllık mücadelenin esas muhatapları olarak önümüzdeki dönemde nasıl bir Türkiye istiyoruz sorusunu daha yüksesk sesle tartışacağız. Göstermelik AKP karşıtlarına karşı kendi fikrimizi daha net ifade etme dönemindeyiz ve bu dönemde sosyalistlere, devrimcilere sorumluluklar düşüyor” dedi.

“Artık sözün bittiği bir yerde ne yapacağımızı konuşmamız gereken yerdeyiz” diyen Aydoğan ise şu ifadeleri kullandı: “AKP-MHP iktidarı çöküşe doğru ilerliyor, Erdoğan’ın son ABD ziyaretinde de gördüğümüz gibi artık NATO’ya ABD’ye sonsuz bağlılık ifadeleri de karşılık bulmuyor. Bu çaresizlik içinde cihatçılarla poz veriliyor, siyaset alanından basın alanından isimlere saldırıyorlar. 20 yıldır Kamusal alanda, emek alanında, doğa alanında yaratılan yıkım devam ederken 6 partinin içinde bulunduğu ittifak bloğuyla sağın alternatifi yine sağ olarak tarif ediliyor. Ekonomik kriz, yoksullaşma, gençlerin ve kadınların itirazları yüksek sesle devam ediyor. Devrimcilerin, sosyalistlerin örgütlülüğünü, sözünü ve mücadelesini yükseltmek için önümüzdeki sürece en güçlü biçimde her alanda devam edeceğiz.”

DATÇA'DA BAŞER VE ÖZTAN'IN KATILIMIYLA 'SOL BULUŞMA'

Datça'da gerçekleşen SOL Buluşma'da ise SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer ve BirGün yazarı Güven Gürkan Öztan konuşmacı olarak yer aldı. "Felâket iktidarına karşı memleketin dört bir yanında ayağa kalkıyoruz" diyen Başer, “Ülkenin içine sürüklendiği yıkım ve karanlığa vurgu yaparak, bu karanlığa ancak SOL karşı çıkabilir, omuz omuza dayanışmaya" ifadelerini kullandı.

sol-parti-baskanlar-kurulu-uyesi-isleyen-bu-karanliga-son-verelim-926091-1.