SOL Parti Uşak İl Örgütü, Maraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından çadır ve gıda ürünlerini satan Kızılay’ı Uşak kan bağışı merkezi önünde protesto etti. Yapılan açıklamada, Kızılay’ın AKP iktidarının yansıması olduğu vurgulandı.

SOL Parti’den Uşak’ta 'Kızılay' protestosu

BirGün EGE

Kızılay’ın Maraş depremi sonrası çadır ve gıda ürünlerini satmasına yönelik protestolar sürüyor. SOL Parti Uşak İl Örgütü, 6 Şubat depremlerinden sonra çadır ve gıda ürünlerini satan Kızılay’ı Uşak’ta kan bağışı merkezi önünde protesto etti.

Kızılay’ın kuruluş amacının ücretsiz ve koşulsuz şekilde sosyal hizmet sunarak faaliyet yürütmek olduğunu belirten Avukat Hacer Yılmaz, “Bu faaliyetleri kar amacı gütmeden, gönüllülük esası ile yapması asıl ve vazgeçilmez kuruluş amacıdır. Bu ülkenin yurttaşlarının yaşayacağı her türlü doğal afet, olağan dışı barınma, ısınma, kan bağışı sağlama gibi sosyal hizmetleri acilen ve beklemeksizin ilk harekete geçerek gerçekleştirecek, ilk müdahale etmesi gereken kurum, elindeki malzemeleri parayla satan kuruluş amacını unutan, yok sayan bir duruma nasıl geldi?” dedi.

Kamusal sosyal hizmet derneği olmaktan çıkıp holdinge dönüşen Kızılay’ın, AKP iktidarının sadece bir yansıması olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Muktedirler, 6 Şubat’ta gerçekleşen ve korkunç sonuçlar doğuran deprem gerçeğini ve ihtiyaçları görmezden gelmektedir. Şubat öncesinde rant politikalarıyla, 6 Şubat depremi sonrasında 3 gün ortadan yok olarak, bu ülkenin yurttaşlarına hizmet etmeyi unutmuşlardır, bu halka ihanet edilmiştir. İktidardakiler şunu bilmelidir. Bu ülkenin yurttaşları sahipsiz değildir. İlk günden itibaren hiçbir sosyal etnik sınıf ayrımı gözetmeden dayanışma gösteren halkımız depremzedelerin sorunlarını da çözmektedir. Kızılay’ın sağlaması gereken barınma ısınma beslenme ve sağlık hizmetlerini halk birlikte dayanışma ile sunmaktadır. Bu ülkenin devrimcileri, duyarlı yurttaşları, bu ülkeyi sevenler halkının yanındadır” diye konuştu.

Yılmaz, “Muktedirler bilmelidir ki; bugüne kadar kamu kaynaklarını, doğal kaynakları, hiçbir hesap vermeden halka ait olan tüm kaynakları halka rağmen ve halkın zararına kullanarak ekonomik çöküş yaşattınız. Ormanlarımızın yanmasına izin verdiniz. Halkımızın usulsüz ve denetimsiz yapılmış binaların altına can çekişerek ölmesine izin verdiniz. Yaşam hakkını ihlal ettiniz. Artık hesap soruyoruz. Ya hep birlikte haklarımız sahip çıkacağız ya da hep birlikte bu enkazın altında can vereceğiz. Tüm bunlardan sorumlu olan iktidarın gitme zamanıdır. Değişim zamanıdır” ifadelerini kullandı.