SOL Parti Uşak İl Örgütü, Gezi Direnişi’nin 10’uncu yılında açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, bu ülkenin devrimcilerinin halkın yoksullaştırılmasına, toprakların zehirlenmesine ve diğer tüm haksızlıklara karşı mücadeleye devam ettiği vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi
SOL Parti’den Gezi Direnişi anması

BİRGÜN EGE

Gezi Direnişi'nin 10'uncu yıl dönümü dolasıyla SOL Parti Uşak İl Örgütü, Tiritoğlu Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada Gezi Parkı’nda bir ağacın köküne inen kepçeye tüm gençlerin ve Türkiye halklarının itiraz ettiği vurgulandı.

Basın açıklamasını okuyan ve tüm ülkenin bir ağacın kökünde birleştiği ve tek yürek olduğunu belirten Hacer Yılmaz, "Gezi Parkı ruhu, gezi parkı mücadelesi, tarikatçı dinci iktidar ortaklarının giriştiği darbeden azade, tam aksine; anayasal itiraz, toplanma, gösteri ve eleştiri haklarını kullanan, ülkesine sahip çıkan gençlerin, devrimcilerin darbelere, dayatmalara kısıtlamalara hak ihlallerine karşı itirazıdır. Bu ülke bizimdir. Sokaklar bizimdir. Sokakları ülkeyi sevmeyenler, halkları düşman görenler bilmelidir ki; her sabahın sahibi vardır ve devrimci mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Yılmaz şunları dile getirdi: “Gezi parkı direnişleri ve eylemleri sürecinde yaşamlarını kaybeden, devletin silahı, gaz kapsülü, biber gazı ile vurulan gençlerimiz, onurumuzdur. 3 kez yargılanıp beraat eden, hukuka aykırı şekilde tutuklu bulunan Gezi tutsakları Mücella Yapıcı, Osman Kavala ve Meclis’te milletvekili olduğu halde tahliye edilmeyen Can Atalay onurumuzdur. Bu ülkenin devrimcileri olarak; halkın yoksullaştırılmasına karşı, topraklarımızın zehirlenmesine karşı tüm haksızlıklara karşı, somut ve üretken politikalarla, laiklik, kamu kaynaklarının toplum için kullanılması kamuculuk, tam bağımsızlık için; dün sokaklardaydık, bugün sokaklardayız, her zaman sokaklarda olacağız.”