Soma'da Işıklar ocağında 40 madenci işten atıldı

Soma faciasının meydana geldiği Eynez ocağını işleten Soma Kömürleri İşletmesi'nin bir diğer madeni olan Işıklar Ocağı'nda en az 40 maden işçisinin işten atıldığı öğrenildi.

Soma Maden İşçileri Meclisi Girişimi'nden Kamil Kartal'ın verdiği bilgilere göre, işçilerden bazıları işten atıldığını cep telefonu mesajıyla, bazıları da giriş kartlarının iptal edilmesi sonucu öğrendi. 18 Kasım'dan bu yana yalnızca Işıklar Ocağı'ndan atılan işçi sayısının 200'ü bulduğunu belirten Kartal, yılbaşına kadar bu sayının 600'e ulaşacağını söyledi.

'AMAÇ BASKI OLUŞTURMAK'
Kartal, şu ifadeleri kullandı, “Işıklar Ocağı'nda çalışan 2 bin 100 olan işçi sayısının bin 500'e indirileceği belirtiliyor. Şu anda ocağın yalnız iki ayağında üretim yapılıyor. Şirket, diğer ayaklarda üretim başladığında işten attığı işçileri yeniden işe alabileceğini iddia ediyor. Buradaki asıl amaç ise bir baskı oluşturarak şirketin malvarlığı üzerindeki tedbir kararının kaldırılmasını sağlamak, çünkü şirketle hükümet bir restleşme içinde. İşçilerin üzerinde tepiniyorlar."