Soma davası: Mahkeme kayıp defteri arıyor

Soma’da 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın gerçekleştiği maden ocağına ait kayıp olan defteri bulabilmek için bugün arama yapıldı. Faciaya dair Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasında mahkeme verdiği ara kararda kayıp olan defterlerin bulunması için Soma Kömürleri A.Ş. Eynez Maden Ocağı idari binasında arama ve el koyma kararı vermişti.

İleri Haber'den Sami Menteş'in haberine göre, mahkemenin verdiği karar doğrultusunda bugün Soma Savcılığı, ocak biansına giderek delil niteliği taşıyan evraklara el koydu.

Soma davasının dördüncü oturumunda savunma yapan tutuksuz sanıklardan maden mühendisi iş güvenliği uzmanı Ergün Yılmaz kayıp olan dinamit defterlerinin avukatında olduğunu söylemişti.

Madenci ailelerinin avukatlarının itirazı üzerine Yılmaz’ın avukatı defterin tasnif edildiğini, işlemlerin bitmesinin ardından mahkemeye teslim edileceğini söyledi. Geçtiğimiz cuma günü görülen duruşmasında ailelerin avukatları dört tutuksuz sanık hakkında tutuklama talep etti, mahkeme ise dinamit defterlerinin bulunması için maden ocağında arama, el koyma kararı verdi.

8 günlük Soma duruşmasının kısa özeti: Anne, hepsi tutuklanırsa babam eve gelecek mi?