Sosyalistlere ihtiyaç var
Fotoğraf: BirGün

HABER MERKEZİ

SOL Parti dün Ordu ve Manisa’da halk buluşmaları gerçekleştirdi. Ordu Fatsa’da gerçekleştirilen buluşmaya SOL Parti PM üyesi İbrahim Aydın ve Ordu milletvekili adayları katılım sağladı.

Aydın, seçimlerde sol siyasetin kendi öz gücüyle hareket etmesinin önemine değinirken, “AKP iktidarına karşı laiklikten, kamucu bir anlayıştan, antiemperyalist bir tavırdan başka bir seçeneğimiz yok. Bunu sağlayacak olansa biziz. Bu memleketin sosyalistlere ihtiyacı var. Bu sebeple önümüzdeki seçimlerde 1 Oy SOL Parti’ye 1 Oy Kılıçdaroğluna” dedi.
Fatsa Doğa ve Çevre Derneği adına söz alan Nur Hilal Gündüz ise bölgedeki çevre ve ekolojik yıkıma dikkat çekti. Gündüz, “Uzun zamandır bölgemizde büyük mücadeleler verdiğimiz çevre ve ekolojik yıkıma karşı yanımızda olan sizlere, sosyalistlere teşekkür ediyorum” dedi.

Manisa Akhisar’da gerçekleşen buluşmada konuşan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Tombul ise şunları söyledi: “Türkiye çok kritik bir seçime gidiyor Milyonlarca gencin 3’te 1’i işsiz, bu ülkede yaşamak yerine geleceklerini yurtdışında aramak zorunda kalıyorlar. 9 milyon emekli asgari ücretin altında ücret alıyor. Bu ülke AKP iktidarının sonucunda nefes alamaz ülke haline geldi. Bütün bunlara itiraz edip, tek adam rejimini referandumuna çevirelim. Bu seçimde tek adamı gönderelim diyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetin tek aday etrafında ortaklaşması bizim açımızdan çok önemliydi. 1 oy Kılıçdaroğlu’na diyoruz. Türkiye’nin yapısal sorunları sadece seçimle çözülebilecek değil. Ancak örgütlü bir halk muhalefetiyle kaybettiklerimizi geri alacağız. Gerçek laikliği kuracağız. Tam bağımsız bir ülke inşa edeceğiz. Eğitim ve sağlık başta olmak üzere bütün kamu hizmetlerinin ücretsiz olduğu bir ülke kuracağız. O yüzden bir oy da SOL Parti’ye diyoruz.”
SOL Parti ayrıca bugün Balıkesir ve Ankara’da etkinlikler gerçekleştirecek. Ankara’da saat 14.00’te Batıkent Vedat Dalokay Parkında halk buluşması yapılacak. Buluşmanın ardından, İlkay Akkaya, Selçuk Balcı ve Hasan Tatar’ın katılacağı ‘’Umuda Yürüyüş’’ adı ile halk konseri gerçekleştirilecek. Balıkesir’de ise Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’na SOL Parti MYK üyesi Ozan Sürer ve milletvekili adaylarının katılımı ile buluşma gerçekleştirilecek.