CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, basın ile bir araya gelerek gündemdeki soruları yanıtladı. Soyer, trafik sorunu ile ilgili sorulara, “Ulaşım ve trafik en büyük sorun. İzmir’in trafiği rahatlayacak. Metro, kavşak ve bazı dokunuşlar ile rahatlayacak” dedi. Soyer’in sorulara verdiği yanıtlar şu şekilde: ULAŞIM VE TRAFİK EN BÜYÜK SORUN İzmir için önemli sorunlar […]

Soyer: Yeni bir başarı hikâyesine ihtiyaç var

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, basın ile bir araya gelerek gündemdeki soruları yanıtladı. Soyer, trafik sorunu ile ilgili sorulara, “Ulaşım ve trafik en büyük sorun. İzmir’in trafiği rahatlayacak. Metro, kavşak ve bazı dokunuşlar ile rahatlayacak” dedi.

Soyer’in sorulara verdiği yanıtlar şu şekilde:

ULAŞIM VE TRAFİK EN BÜYÜK SORUN

İzmir için önemli sorunlar nelerdir, diye sorulduğunda, “Ulaşım ve trafik en büyük sorun. İzmir’in trafiği rahatlayacak. Metro, kavşak ve bazı dokunuşlar ile rahatlayacak. Bir de tabii sosyal politikalar. Halk süt, halk et, halk gıda hatta halk balık uygulamalarına başlayacağız.” dedi.

VERGİLERİMİZİN ADİL DAĞITILMASINI BEKLİYORUZ

Projelerini neden üç bölüme ayırdığını da açıklayan Soyer, “İzmir’le ilgili çok proje var. Bunları bir defada sunmanın bir takım sıklet sorunu olacağını düşündük. İkinci cemre tarım ağırlıklı olsun istiyoruz. Üçüncü cemre de diğer vizyonumuz ağırlıklı olacak. İkinci Cemre 9 Martta Ödemiş’te olacak. Zaman yetersiz eleştiriler doğru ama uzun bir yolculuğa çıkacağız. Ama detaylı anlatacağız. Hükümet bir sıkıntı içinde. İzmir’de ki tabloyu görüyorlar diye değil. Diğer illerde de ciddi bir telaş içindeler. Değilseler de olmaları gerekiyor. Ciddi bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. İzmir’in yeterli kaynak almıyor meselesi ise, adil bir konumlandırma ile muhatap olmuyor İzmir. Bu büyük haksızlık. İzmir bunu görüyor. Metro meselesi çok net. Bu memlekette herkes vergi veriyor. Bu vergilerimizin adil dağıtılmasını bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

MİSAFİRE SAYGISIZLIK ETMEMEYE ÇALIŞIYORUZ

AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Nihat Zeybekci’nin geçtiğimiz günlerde gençlere verdiği sempozyumda öğrencilerin haremlik-selamlık oturtulması ile ilgili olarak da Soyer şunları dile getirdi:

“Sonuçta İzmir’in dinamiklerini anlamak lazım. Bu şehirde aday olacaksanız, bu dinamikleri biliyor olmanız lazım. O zaman misafir konumunda oluyorsunuz. Biz de misafire saygısızlık etmemeye çalışıyoruz.”

VERİRSİNİZ SAVCILIĞA OLUR BİTER

“CHP, Meclis listelerinin hangi dağda oluşturuldu” şeklindeki AKP’nin eleştirilerine de, “Sonuçta hükümetsiniz. Dağdan gelen varsa hukuk orada. Ne gerekiyorsa yapılır. Bunu basın malzemesi yapılması doğru değil. Verirsiniz savcılığa olur biter” dedi.

BENZETME TEPEDEN AŞAĞI YANLIŞ

Tarım Bakanının, İzmir’e şirket gibi bakıyoruz ve CEO arıyoruz sözlerine ise, “İzmir bir şirket diye bakarsanız, İzmir’den hiçbir şey anlamamışınızdır. Kentin potansiyellerini ıskalıyorsun demektir. Mutlaka kentteki sivil toplum kuruluşları, birçok yapının dahil edilmesi gerekir. O zaman İzmir’in potansiyeli ortaya çıkar. Yeni bir modele kavuşturmamız lazım. Benzetme tepeden aşağı yanlış” şeklinde cevapladı.

PROFESYONEL HİZMET ALMAKTAN BAHSETTİM

Fuar alanın özelleştirme açıklamaları hatırlatılınca Soyer, “İzmir’de bir coşku var. İzmir fuarı 12 ay çalışması lazım. Bir günü boş geçmemesi lazım. O fuarı cıvıl cıvıl kullanmamız lazım. Bunu anlatırken Ticaret Odası’nda bildiğiniz özelleştirme değildir. Profesyonel hizmet almaktan bahsettim. Topu topu 2 tane uluslararası fuar düzenlemesi kabul edilemez İzmir’e haksızlık edemeyiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile sahada beraber görülmedikleri sorulduğundan ise Soyer, “Aziz Başkanla yol ayrıma seçim stratejisi. Bunu bilerek yapıyoruz. Farklı alanlarda çalışma yapıyoruz. Bu da daha iyi oluyor. Ben kayıp yasacağımızı düşünmüyorum. Çok da fazla sokaklarda olmaya çalışıyorum. CHP’nin 3’üncü olarak çıktığı mahallere gittik. Gördüğümüz tablo şaşırtıcı. Ben umutluyum. İzmir cıvıl cıvıl olacak” dedi.

İÇİME SİNMEDİ

İZFAŞ binası ile ilgili, “Bu konuyu konuşmadık. Benim içime sinmedi. Görüşmeleri yaptıktan sonra net bir şey söylüyorum; Benim içime sinmedi” dedi.

Oy oranları ile ilgili sorulara Soyer, “Rakamlarla ilgilenmiyorum. Kimse bilemez. Kazanacağım rahatlığı yok. Ama sahada güzel enerji alıyorum. O coşkuyu görüyorum. Kaybedecekmişim gibi çalışmaya devam ediyorum” ifadelerine yer verdi.

BAŞKA BİR SİYASET DİLİ İZMİR’DEN BAŞLAYACAK

Son olarak Soyer şunları dile getirdi:

“Ben kavga etmeye gelmeyeceğim. Ben barışçıl ve katılımcı olunması için mücadele edeceğim. Ben de gayet uyumlu, anlayışlı bir üslup anlayışı benimseyeceğim. Kişisel duygularıma hakim olacağım. İzmir’in menfaatlerini daha çok öne çıkartan biri olacağım. İzmir’in menfaatleri önde olacak. İzmir, Türkiye’yi değiştirecek. Türkiye tıkandı. Bölünmüşlük veriyor. Mutlaka yeni bir başarı hikâyesine ihtiyaç var. Bu da İzmir’den çıkacak. Başka bir siyaset dili İzmir’den başlayacak ve tüm Türkiye’ye yayılacak”