İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Patlamaya sebep olan bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığını açıklayan Soylu, bombanın türüne ilişkin soru soran gazeteciye "Siz benden daha iyi biliyorsunuz detayları" yanıtını verdi.

Soylu'dan Diyarbakır'daki patlamaya ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamaya yönelik açıklamalarda bulundu.

Olayın faili olduğu belirtilen 5 kişinin gözaltına alındığı bilgisini paylaşan Soylu, "Sorgulanan kişi aracı buraya getirdiğini ve bombayı bıraktığını kabul etti. 2004 yılında kardeşi terör örgütündeyken güvenlik güçlerimizce etkisiz hale getirilen birisi" şeklinde konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, bombanın uzaktan kumandalı bir düzenekle patlatıldığını, aracın ise kiralık olduğunu söyledi. Bombanın türüne yönelik soru soran gazeteciye ise "Bombanın türü değerlendirildikten sonra açıklanır. Siz benden daha iyi biliyorsunuz detayları" yanıtını verdi.

Soylu şunları söyledi:

"Bir saat bile olmadan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğümüz hem bu arabayı buraya bırakanı hem bombayı yerleştireni Lice istikametinde yakaladılar. Hemen sorguladılar ve sorgulanan kişi aracı buraya getirdiğini ve bombayı bıraktığını kabul etti. 2004 yılında kardeşi terör örgütündeyken güvenlik güçlerimizce etkisiz hale getirilen birisi. Soruşturmanın çerçevesi içerisinde 5 kişi şu anda gözaltında. Alınan bilgiler doğrultusunda operasyonumuz devam edecek. Huzurumuzu bozmak isteyen terör örgütlerine bu fırsat verilmeyecektir. Bu mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Doğu ve güneydoğru refah içerisinde olacak. PKK ortadan kalkacak, mücadelemiz devam edecek"