Star Gazetesi Yazarları Ahmet Kekeç ile Ahmet Taşgetiren arasında başlayan 'Kol saati' polemiği devam ediyor.

Star’da Zafer Çağlayan polemiği

Hükümete yakın Star Gazetesi Yazarları Ahmet Kekeç ile Ahmet Taşgetiren bir kez daha karşı karşıya geldi. Son dönemlerde sık sık karşı karşıya gelen Kekeç ile Taşgetiren’i bu kez Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın ABD’de Reza Zarrab davasında tutuklama kararı karşı karşıya getirdi. Ahmet Kekeç, “Kol saati öyle mi” başlıklı yazısıyla, Ahmet Taşgetiren’e yanıt verdi. Önceki günkü köşesinde Taşgetiren, “Kol saati - milli dava ayrımı” başlıklı yazısında eleştirel bir yazı yazarak, “Yolsuzluk dosyalarını, bu ‘milli mesele’ ile içimize sindirmemizin istenmesi içimize sinmiyor” ifadesini kullanmıştı.

KEKEÇ’TEN İMALI YANIT

Evrensel'in aktardığına göre, Kekeç bugünkü köşesinde Taşgetiren'e yanıt verdi. Kekeç, 17/25 Aralık’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı olduğunu savunarak şunları yazdı: “Hele, soruşturmanın en önemli cüzünü oluşturan Halkbank meselesinin, doğrudan Amerika’yı ilgilendirdiği ve “ambargoyu delmek” suçlamasının Türkiye’de yasal bir takibatı gerektirmediği de biliniyor. Bunları bile bile, “kol saati” diye yazılar yazıp, o günkü iddiaların bir başka veçhesiyle “haklılığına” işaret etmek, en hafif ifadesiyle, ayıptır.

Ki, ambargoyu delmiş mebzul miktar Amerikan firması varken, burada “suç” vehmedenlerin değirmenine su taşımak ya da suç varmış da üzeri örtülüyormuş gibi bir algı oluşturmak, “ayıp”ın da ötesinde bir tutuma işaret eder.

Ben yoruldum “içimizdeki” elemanlarla cebelleşmekten.

Bunun adını da siz koyun…”