Star yazarı Taşgetiren: Yazınca yukarıda rahatsızlık oluşuyor

Star gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren bugün yayımlanan "Lekelenmeme hakkı önemseniyorsa" başlıklı yazısında FETÖ ile ilişkisi olmadığı halde KHK ile ihraç edilen kişilere değinirken dikkat çeken ifadeler kullandı.

Gittiği bir düğünde doğuda bir ilde öğretim görevlisiyken KHK ile görevinden uzaklaştırılan bir akademisyenle karşılaştığını anlatan Taşgetiren, bahsettiği akademisyen için "Zinhar, zinhar, zinhar alakası yoktu FETÖ ile" ifadesini kullandı.

KHK ile ihraç edildiği halde örgüt ile ilgisi olmayan pek çok isim olduğunu vurgulayan Taşgetiren, bu isimlerle ilgili yazdığında ise ‘yukarıdan tepki geldiğini' söyledi.

Taşgetiren'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Cumartesi günü. Bir düğün. Onu gördüm. Düğün davetlisi diye düşündüm. Doğu'da bir ilimizin üniversitesinde öğretim üyesi idi. Yanına vardım. 'Hoş geldiniz' dedim. Hoş beşten sonra son KHK ile üniversiteden ihraç edildiğini söyledi.

Zinhar, zinhar, zinhar alakası yoktu FETÖ ile. Hakkında soruşturma açıldığında bir çok kanaldan o yapı ile hiçbir ilgisinin olmadığı her yere bildirilmişti. Ama işte KHK ile ihraç gelmişti. Bir el onu ihraç listesine sokmuştu.

Lekelenmeme hakkı!

Son KHK ile o da gelmişti. Bir ihbarla insanlar 'Şüpheli' hale gelmeyecek, dahası yanmayacaktı.

Ama işte bir profesör daha yanmıştı!

Şimdi, biliyorum ki, bir tanesinden bahsetsem, patlayacak, dosya dolacak önüm. Yazınca da yukarda rahatsızlık oluşuyor."