‘Su tasarrufu yapmamak’ infaz yakma nedeni oldu

HABER MERKEZİ

Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan siyasi tutukluların, “Kütüphaneden kitap almamak” gibi gerekçelerle tahliyelerinin engellendiği belirtildi.

Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde İdare ve Gözlem Kurulu tarafından infazlarını tamamlayan tutukluların tahliyeleri belirli gerekçeler bahane edilerek engellendiği ifade edildi.

MA’nın haberine göre Bolu Cezaevi’nde Mart 2022’de başlayan uygulamalarla 12 tutuklunun tahliyesi "Suyu tasarruflu kullanmadın", "Manevi etkinliklere katılmama" gibi gerekçelerle sayısız kez engellendi. En son ise Osman Kapan’ın tahliyesi nisan ayında ikinci kez engellendi.

Durumu yakından takip eden Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi İshak Demir, yaşananlara tepki gösterdi. Tutukluların ailelerinin şikâyetleri üzerine düzenli bir şekilde cezaevine ziyarette bulunan Demir, orada yaşanılan hak ihlallerine ilişkin raporlar düzenlediklerini, bu raporları kamuoyu ile paylaştıklarını söyledi.

Tutuklulara yönelik kötü muamelenin devam ettiğini aktaran Demir, bu nedenle tutukluların açlık grevine gittiğini ancak idaremin tutumunda ısrar ettiğini kaydetti.