Usta müzisyen Suat Suna referanduma ilişkin "hayırcılar teröristmiş gibi bir algı yaratılıyor" açıklamasında bulundu.

Suat Suna: Hayırcılar teröristmiş gibi bir algı yaratılıyor

Suat Suna, profesyonel olarak 24 yıldır müzik sektöründe. Usta müzisyen uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni albümü ‘Seni Buldum'u 14 Şubat Sevgililer Günü'nde piyasaya çıkardı.

Yeni albümü üzerine medyafaresi'ne konuşan Suna "Referandum yaklaşıyor. Bu konuda neler söylemek istersiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Sonuna kadar insan haklarının ön planda olması gerektiğine, Atatürkçü düşüncenin yaşaması gerektiğine inanıyorum. Çünkü Atatürk sevgisiyle, ilkeleriyle büyümüş bir neslin çocuğuyum. Bugün ak dediğimize yarın kara diyebiliyoruz. Üstelik meydanlara çıkıp bunları insanlara söyleyebiliyoruz. Bir senaryo yazılmış birileri de oynuyor. “Benim gibi düşünmeyen ölsün” gibi bir bakış açısı var; oysa bu çok büyük bir hata. Günümüzde hayırcılar teröristmiş gibi bir algı yaratılıyor."

Yaşasaydı Kayahan ile düet yapmak istediğini söyleyen Suna özel yaşamıyla ilgili de şu bilgileri verdi:

"Kızım Neva üç, oğlum Ali ise iki yaşında. Çocuklarım dünyaya bakışımı değiştirdi. Önceden çocuklarla pek anlaşamıyordum; fakat kızım doğunca hayata bakışım değişti. Oğlumla da ilgileniyorum. Kızımla aramızdaki bağ ise çok acayip. Kızımı anlatmaya kelime bulamıyorum…

Eşimle aynı liseden mezunuz. Yıllar sonra okulumuzun geleneksel pilav gününde bir araya geldik. Beş yıldır evliyiz ama hâlâ yeni tanışıyor gibiyiz."