Hafriyat kamyonunun altında kalarak yaşamını yitiren Şule İdil Dere’nin davasında kamyon şoförü dahil 3 kişiye caza verilirken 4 kişi de beraat etti.

Şule İdil Dere davasında karar çıktı

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde 12 Mayıs 2016 tarihinde parkta yürüdüğü sırada yaya-bisiklet yolunda çalışma yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait bir hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybeden İstanbul Üniversitesi (İÜ) İktisat Fakültesi öğrencisi Şule İdil Dere’nin ölümüne ilişkin açılan davanın karar duruşması görüldü.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre, İstanbul Anadolu 57'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada avukatlar hazır bulundu. Dere’nin annesi Nesrin Aslan da duruşmaya katıldı.

'ASIL SORUMLULAR YARGILANMADI'

İBB ve İSTAÇ çalışanı Şoför Mümin Kılıç' a 3 yıl 10 ay, diğer çalışanlar İbrahim Ruhi Kelleci' ye 2 yıl 11 ay, Zafer Karasaçlı'ya 2 yıl 1 ay hapis cezası verilirken Teyfur Bingöl, Saffet Altındağ, Ergün Ata ve Kamil Celal Yıldırım'ın ayrı ayrı beraatlarına karar verildi.

Kararın ardından açıklama yapan anne Nesrin Aslan, "Adalete olan güvenimi yitirdim. Asıl sorumlular yargılanmadı" dedi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 13 Mayıs 2016 tarihinde Kadıköy Yoğurtçu Parkı ile Kurbağalıdere arasında kalan yaya ve bisiklet yolunda yürüyen Şule İdil Dere'nin, Kurbağalıdere ıslah çalışması nedeniyle orada bulunan hafriyat kamyonunun altında kaldığı belirtiliyordu.

Dere'nin, Mümin Kılıç yönetimindeki hafriyat kamyonunun manevra yapması ile altında kalarak hayatını kaybettiği belirtilen iddianamede, İSTAÇ (İstanbul Çevre Yönetimi Ticaret A.Ş.) yetkilileri Ruhi Kelleci ve Teyfur Bingöl, Zafer Karasaçlı, İBB Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı Deniz Hizmetleri Müdürlüğü Kıyı Temizleme Şefi Saffet Altındağ, kontrol elemanı Ergun Ata, Kamil Cemal Yıldırım ve şoför Mümin Kılıç'ın, "Taksirle adam öldürme" suçundan 2'şer yıldan 6'şar yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları isteniyordu.