DİSK’in efsanevi Genel Başkanı Kemal Türkler, katledilişinin 30. yıldönümünde mezarı başında anıldı. Anma törenine ailesi, sendikalar...

DİSK’in efsanevi Genel Başkanı Kemal Türkler, katledilişinin 30. yıldönümünde mezarı başında anıldı. Anma törenine ailesi, sendikalar ve sevenleri katıldı.
30 yıllık sürede Türkler’in katillerinin bulunamaması ve hukuk sürecinin yavaş ilerlemesi protesto edildi. Törende konuşan Türklerin kızı Nilgün Soydan şunları söyledi: “30 yıldır hukuksal mücadelemiz devam ediyor. Ünal Osman Ağaoğlu’nun babamın katillerinden bir olduğu tescillendi. Ben bunu zaten biliyordum, görmüştüm babamı onun vurduğunu. Biz bu davadan vazgeçmeyiz 30 yıl sürdü bir 30 yıl daha sürse yinede vazgeçmeyeceğiz.” Babasına seslenerek konuşmasına devam eden Soydan “Babacığım 80 sonrası senin mezarına 5-10 kişiyle gelebiliyorduk. Sana her zaman gün gelecek biz karşına on binlerle çıkacağız ve katillerin bulunmuş olacak demiştim. Bu gün bu kalabalığı görünce sana söylediğim sözün yanlış olmadığını görüyorum. Sen rahat uyu babacığım mücadelemiz senin bıraktığın yerden büyüyerek devam edecektir” diye konuştu.
Nilgün Soydan’ın ardından söz alan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi “Katiller ülkeyi 12 Eylül sürecine taşıyanlardır. Katil derin devlettir. Bizler bunu zaten biliyorduk ve şimdi bu olayın tescillenmiş olması içimizi bir nebze olsun rahatlatmıştır” dedi.

‘ZİNDANLARDA BİZ KALDIK’
12 Eylül sürecinden en çok etkilenen kurum olduklarını söyleyen Çelebi “12 Eylülde zindanlarda biz kaldık. Hak ve özgürlükler için biz uğraştık ve en çok o süreçten biz yara aldık. Şimdi kalkıp bize demokrasi dersi vermeye, kalkmasınlar” şeklinde konuştu. Konuşmasına Başbakanın 12 Eylül’de asılarak katledilen gençleri hatırlatarak ağladığı olaya değinerek devam eden Çelebi “Demagojiyle, sahte gözyaşlarıyla acıcımıza ortak olmaya çalışanlar bilmelidir ki bizim acımız taze ve gözyaşımız hiç dinmedi. Bugün sahte gözyaşları dökenler bize biber gazı sıkanlar gençleri işkencede öldürenlerdir” diyerek tepkisini dile getirdi.
Çelebi referandumda ‘hayır’ diyeceklerini bir kez daha yineledi. Anma töreni her yıl daha fazla katılımcıyla yapılması sözü verilerek son buldu.