Sultanahmet’te belediyenin götürdüğü 4 köpek ortadan kayboldu

KERİM AYDIN

Daha önce Nihat Hatipoğlu'nun programı için kedilerin toplatıldığı Sultanahmet'te bu kez de köpekler kaybedildi.

Bölge halkınca tanınan ve hayvanseverler tarafından bakılan Ayasofya müzesi civarındaki 4 köpek, 22 Ekim günü ortadan kayboldu. Bölge esnafı ve çevrede bulunan görgü tanıkları 4 köpeğin Fatih Belediyesi toplama aracıyla aşı gerekçesiyle götürüldüklerini aktardı. Fakat aradan uzun bir zaman geçmesine rağmen 4 köpek hala ortada yok.

Hayvanseverler belediyeye köpeklerin akibetini sordu ancak belediye önce inkar etti, videolar ortaya çıkınca ise yanıt vermedi.

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu üyeleri, yaşanan olayı takibe alarak Yedikule Bakımevi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Fakat kayıp hayvanlar orada da bulunamadı. HAYKONFED üyeleri olayla ilgili olarak hayvanların götürülme videosuna da ulaştı. Konfederasyon, Facebook hesaplarında yaptıkları açıklamayla İstanbul Valiliğinden şu taleplerde bulundu:

“1- Ekte yer alan video linkinin ve görsellerin delil olarak kabul edilip, görgü şahitlerinin ve yerel gönüllülerin ifadelerine başvurulması sureti ile daha önceden kısırlaştırılmış ve KAYIT altına alınmış olan 4 köpeğin kısırlaştırma amacı olmadan, yasaya aykırı olarak toplatılmaları talimatını veren Fatih Belediyesi, Sağlık İşleri Müdürü Abdullah Kargılı hakkında soruşturma başlatılarak adli idari işlem yapılmasını talep ediyoruz.

2- Yasa dışı uygulamaya dair tüm toplama ekibinin ifadelerinin alınması talep ediyoruz.

3- Belediyenin ormana hayvan bıraktığı duyumlarına ilişkin bilgilerin araştırılmasını talep ediyoruz.

4- Yerel gönüllülerin koruması altında bulunan 4 köpeğin bulunarak, alındıkları yere bırakılmalarının sağlanmasını talep ediyoruz.

Müracaatımıza ve taleplerimize ilişkin 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği kanuni süre içerisinde tarafımıza bilgi ve cevap verilmesini saygılarımızla arz ederiz.”