16. NOEL Baba Dünya Barışına Çağrı etkinlikleri kapsamında Antalya'da toplanan Uluslararası Noel Baba Barış Konseyi, 2010...

16. NOEL Baba Dünya Barışına Çağrı etkinlikleri kapsamında Antalya'da toplanan Uluslararası Noel Baba Barış Konseyi, 2010 yılı etkinliklerinin teması ile Noel Baba Barış Ödülüne layık görülen adayı belirledi. Merkezi Antalya olan ve 38 ülkenin üyesi bulunduğu Uluslararası Noel Baba Barış Konseyi, 2010 Noel Baba Barış Ödülü'ne 95 yaşındaki Muazzez İlmiye Çığ'ı layık gördü. Noel Baba Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut Noel Baba Barış Ödülü ilk kez Türkiye'den bir kişinin aldığını açıkladı.
Karabulut, Çığ'ın ödülünün 2010 yılındaki Noel Baba Dünya Barışına Çağrı Etkinlikleri kapsamında verileceğini belirtti.
Sümerolog Çığ ise ödülün büyük sürpriz olduğunu söyledi.  Noel Baba Barış Ödülü, Türkiye'de 1995'ten itibaren her yıl aralık ayında, barışı, erdemliliği ve iyi ahlakı yaşatmak isteyen tüm insanlar adına bir kişiye, bir kuruma veya bir topluluğa veriliyor. Bu yılın adayları arasında, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, TEMA Vakfı Başkanı Hayrettin Karaca, İtalyan Noel Baba Armando Narcıso ile Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ'ın da bulunduğu 11 kişi yer almıştı.