Sümeyye Erdoğan'a suikast: Yandaş basın yarattı, savcılık soruşturma başlattı

Bugün yandaş basın tarafından ortaya atılan '7 Haziran genel sçeimleri öncesinde Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a paralel yapı tarafından suikast düzenleneceği' iddiaları hakkında jet soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın haberleri ihbar kabul ederek resen başlattığı soruşturma, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu tarafından yürütülecek.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen işadamı Ethem Sancak'a ait Akşam, Güneş ve Star gazetelerinde yer alan 'haberlerde', Twitter fenomeni fuatavni’nin aslında yurtdışında olan Taraf yazarı Emre Uslu olduğu ve İstanbul milletvekili Umut Oran aracılığıyla CHP ile sosyal medya üzerinden iletişime geçtiği öne sürülüyordu. İddialara göre, Uslu ve Oran Twitter'daki direkt mesaj (DM) aracılığıyla suikastı en ince ayrıntılarına kadar konuşuyor.

Sümeyye’ye suikast düzenlenmesi durumunda CHP’nin iktidara gelebileceğinden hareketle kurulan haberlerde mağduriyeti artırmak adına ABD’den tutulan tetikçinin ‘tam bir psikopat’ olduğu da özellikle vurgulandı.

Oran, Sümeyye Erdoğan'a suikast iddialarına yanıt verdi: Havuz medyasının iddiaları alçakça!