Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Suriye'deki okulların onarılması ve ihtiyaçların temin edilmesi gerekçesiyle yardım kampanyası başlattı. İdarecilerin her öğrenciden en az 1 TL istediği iddia edildi

Suriye’deki okullar için öğrencilerden para topluyorlar

RABİA YILMAZ

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen yazıyla, Suriye’deki okullar için ‘yardım kampanyası’ başlatıldı. Okulların onarılması ve Suriye’deki çocukların eğitimine devam etmesi amacıyla başlatıldığı savunulan kampanya kapsamında, öğrencilerden en az 1 TL yardım yapması istendiği ileri sürüldü.

‘Yardım Kampanyası’ başlığıyla kentteki tüm okullara gönderilen yazıda, okul yönetimlerinden kampanyanın duyurusunun yapılması talep edildi. Yazıda, kampanyanın Valilik oluru ile başlatıldığı ve 1 ay süreyle kentteki okullarda sürdürüleceği kaydedildi.

Valilik oluruyla 1 aylık kampanya

Milli Eğitim Müdür Vekili Fuat Asım Arvas imzasıyla 20 Nisan 2017 tarihinde düzenlenen resmi yazıda, şu ifadelere yer verildi:

“Suriye'de uzun süreden beri bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Bu insanlık dramının yaşandığı ve yakın bir zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerince yeniden kontrolün sağlandığı yerlerden El-Bab ve Cerablus bölgelerinde bölge halkının yeniden gündelik yaşamına dönmesi, okul çağındaki çocukların ve gençleri eğitim-öğretim faaliyetlerine bir an önce başlayabilmeleri için okulların onarılıp malzeme ihtiyaçlarının temin edilmesi için İlimiz genelindeki okul ve kurumlarımızdan belirtilen bölgedeki okulların yeniden onarılması ve gereğince 1 (bir) ay süreli makdi yardım kampanyası düzenlenmesi 17/04/2017 tarih ve 4406 sayılı Valiliğimiz oluru ile uygun görülmüştür.”

İdarecilere ‘kampanyayı duyurun’ talimatı

Okul idarelerine de kampanya duyurusunu yapması yönünde talimatta bulunulan yazı, şu ifadelerle sonlandırıldı:

“Bu kapsamda ilgili yardım kampanyasına katılmak isteyenlerin nakdi yardımlarının Ziraat Bankası Tekirdağ Şubesi ... nolu Müdürlüğümüz Yardım Kampanyası hesabına yatırılması ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince ilçe okul ve kurumlarımıza gerekli duyurunun yapılması hususunda gereğini önemle rica ederim.”

‘Her öğrenci en az 1 TL verecek’

Öte yandan okul idarelerinin öğrencilere kampanya duyurusunu yaptığı ve her öğrencinin kampanyaya katılarak en az 1 TL vermesi gerektiğini söylediği öne sürüldü.

suriye-deki-okullar-icin-ogrencilerden-para-topluyorlar-284736-1.