Takvim Gazetesi'nin yayınladığı haberde canlı bomba olarak gösterilen Bilal Tanrıverdi, gazete hakkında suç duyurusunda bulundu...

www.haberdiyarbakir.com adlı haber sitesinin imtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni olan Bilal Tanrıverdi, Takvim Gazetesi'nde kendisinin canlı bom-baymış gibi gösterilerek isminin ve fotoğrafının kullanıldığını söyledi.

O 'CANLI BOMBA' BENİM
1978 Diyarbakır doğumlu olan ve sekiz yıldır çeşitli yerlerde gazetecilik yapan Tanrıverdi, yaptığı açıklamada "22 Haziran 2007 Cuma günkü Takvim Gazetesi'nin 13. sayfasında manşetten '4 Cani Bombacı Türkiye'ye Sızdı' haberine konu olan fotoğrafları verilip, isimleri zikredilen bu dört kişiden birisi benim. Yani Takvim Gazetesi'nin iddia ettiği şekilde 81 ilde aranan ve resmi dağıtılan (!) terörist olarak nitelendirdiği kişiyim" diyerek gerek kendisinin gerekse ailesinin manevi olarak çöktüğünü belirtti.

"Haberin içeriğinde şahsıma ;'terörist', 'Kuzey Irak'tan Ülkeye sızmış ve eylem hazırlığında olan intihar bombacısı', 'Cani Bombacı' hakaretleri kullanılıp hayatım boyunca şu zamana dek ne şahsımın ne de ailemden hiçbir ferdin bir tek sabıkası olmayan ve bahsi geçen konuyla uzaktan yakından hiçbir ilgisi bulunmayan ben ve ailem şok, şaşkınlık, tedirginlik ve korku içerisindeyiz" diyen Tanrıverdi, "İnsanları bombacı olarak gazetelerde afişe etmek bu kadar kolay olmamalı, kişilik haklarıma saldırıda bulunuldu.Bundan amaçlanan nedir? Her gün daha anormal bir ülke oluyoruz ne ya-zıkki! insanları bu kadar pervasızlaştıran bir şey de genel tepkisizlik hali sanırım.Bu haberi yapanların yanında kar kalmamalı diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. Haber çıktığı günden beri sayısız tehdit telefonu aldığını da söyleyen Tanrıverdi, haberden sorumlu olan kurum ve kişiler hakkında 'yalan haber, hayatı tehlikeye maruz bırakma, toplumda infial yaratma' iddiaları ile suç duyurusunda bulundu.

İMD HABERİ KINADI
Öte yandan İnternet Medyası Derneği (İMD) Genel Sekreteri Tanyel Yılmaz konu ile ilgili bir açıklama yaparak Takvim Gazetesi'ni kınadı. Açıklamada "Derneğimizin değerli üyesi olan ve uzun yıllardır Diyarbakır'da gazetecilik yapan Bilal Tanrıverdi'nin yasal haklarının Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin anayasal kurumları tarafından korunacağına inanıyoruz" ifadelere yer verildi.

SINAN K. BILGENOĞLU