Oyuncu Tamer Karadağlı, Cannes Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülüne layık görülen Merve Dizdar'ın ödül töreninde yaptığı konuşmayı hedef aldı.

Kaynak: Haber Merkezi
Tamer Karadağlı, Merve Dizdar’ın Cannes’daki konuşmasını beğenmemiş!

Oyuncu Tamer Karadağlı, Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği 'Kuru Otlar Üstüne' filminde gösterdiği performansla Cannes Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülüne layık görülen Merve Dizdar'ı hedef aldı. Karadağlı, Dizdar'ın 'ülkesini ilk fırsatta şikayet ettiğini' ileri sürdü.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Dizdar'ı tebrik ettikten sonra 'Amaaa...' diyerek eleştirilere başlayan Karadağlı, "Cezayirli kız kardeşleri için de geçerlimi söyledikleri? (Çünkü ödülü Fransa’da alıyor) Ya da çocukları zorla dağa kaçırılmış Diyarbakır Anneleri için geçerli mi söyledikleri?" ifadeleriyle Dizdar'ı hedef aldı.

Merve Dizdar, ödül konuşmasında şunları söylemişti:

"Bu ödülü kendine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerime ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum." 

Tamer Karadağlı, 2 sene önce de 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü alan Nihal Yalçın'ı hedef almıştı. Ödül töreninde konuşurken Yalçın'ın yanına gidip ödülünü uzatan Karadağlı, daha sonra da farklı mecralardaki açıklamalarıyla Yalçın'a saygısızlığını sürdürmüştü.