Hakkında FETÖ’ye dair suçlamalar bulunan ve soruşturması geçen aylarda kapatılan iş insanı Fettah Tamince’nin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle temeli atılan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatına ortak olduğu öğrenildi. AKM’nin temel atma töreninde konuşan Erdoğan, inşa edilecek yapı için, “Bu, jakoben zihniyete karşı dikilmiş bir zafer anıtı olacak” dedi. Konuşmasında […]

Tamince AKM inşaatında!

Hakkında FETÖ’ye dair suçlamalar bulunan ve soruşturması geçen aylarda kapatılan iş insanı Fettah Tamince’nin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle temeli atılan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatına ortak olduğu öğrenildi.

AKM’nin temel atma töreninde konuşan Erdoğan, inşa edilecek yapı için, “Bu, jakoben zihniyete karşı dikilmiş bir zafer anıtı olacak” dedi. Konuşmasında Gezi Direnişi’ni birçok çarpıtma ile hedef alan AKP’li Cumhurbaşkanı, “Gezi olayları sırasında neler yaptıklarını, milletimizi nasıl aşağıladıklarını, terör örgütlerinin paçavralarıyla buradaki eski binayı nasıl kirlettiklerini hepimiz çok iyi biliyoruz, çok iyi hatırlıyoruz. Gezi’de Atatürk Kültür Merkezi’ni demokrasimize saldırmanın, esnafımızın malını mülkünü yağmalamanın, sokaklarımızı yakıp yıkmanın aracı haline getirdiler” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, AKM’nin inşaatını işadamı Fettah Tamince’nin patronu olduğu Sembol İnşaat ve Naci Topsakal’ın patronu olduğu Yeni Yapı’nın birlikte yürüteceği öğrenildi.

‘KİM KORUYOR?’

Rixos otellerinin sahibi olan, bir dönem cemaat içerisinde yer aldığını söyleyen ve geçen aylarda hakkında yürütülen ‘FETÖ’ soruşturması kapatılan iş insanı Fettah Tamince hakkında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sert ifadeler kullanmıştı.

Tamince, AKP’nin “FETÖ ile mücadele için milat” olarak belirlediği 17-25 Aralık 2013’ten sonra örgüte yakınlığıyla bilinen Zaman gazetesine ortak olmuştu.

Geçen haftaki grup toplantısında Tamince hakkındaki iddiaları gündeme getiren CHP Lideri, şunları söylemişti: “Fettah Tamince dönemin Zaman gazetesinin bir kısmını satın alıyor ve Bank Asya’ya binlerce lira yatırıyor. Garibanı yakalayıp hapse atıyorsun, 17-25’ten sonra Zaman gazetesinin yüzde 10’unu alıp para aktarıyorsun bu adama kimse dokunmuyor.

Fettah Tamince 15 Temmuz darbesinden sonra Gevher Sultan Vakfı’nın da aralarında olduğu çok sayıda örgütün yöneticisi. Kimse dokunmuyor

Fettah Tamince hakkında Emniyet’in raporu var. Tık yok.

MASAK’ın raporları var, bir şey yapılıyor mu? Hayır!

MASAK raporlarında bu tosunun örgüt elebaşlarına para gönderdiğine dair ifadeler var, dokunulmuyor. Garibanlar hapiste, askeri öğrenciler hapiste, bu beyefendiye dokunan yok.

Polis raporlarına göre Fettah Tamince Pensilvanya’ya gidiyor. 17-25 Aralık sonrasında ziyarete gidiyor. Soruyorlar ‘Niçin gittin, kimlerle gittin’ diye. ‘Kimsenin adını hatırlamıyorum’ diyor, ‘Gittim, pişman değilim’ diyor.

Fettah Tamince’nin koruyan kim, dokunulmazlığı kim sağlıyor?”