25 Ocak 2001’de Silopi İlçe Jandarma Karakoluna ifade vermek için çağrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan HADEP yöneticisi...

25 Ocak 2001’de Silopi İlçe Jandarma Karakoluna ifade vermek için çağrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan HADEP yöneticisi Serdar Tanış’ın ağabeyi Yakup Tanış, olayın failinin Ergenekon soruşturması çerçevesinde tutuklanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz olduğunu belirterek, “Ersöz hâlâ yargı önüne çıkmış değil ve sapasağlam olmasına rağmen hastane hastane dolaştırılıyor” dedi.
BirGün Yayın Danışmanı Ahmet Tulgar ve Evrensel Yazıişleri Müdürü Fatih Polat’ın hazırlayıp sunduğu MasaÜstü programının geçtiğimiz cuma konukları Türkiye Barış Meclisi Üyesi Hakan Tahmaz ve Gazeteci-Yazar Ragıp Duran’dı. Hayat Televizyonu’nda yayınlanan ve “Ergenekon’da yeni gündem, açılan kuyular ve Balbay’ın günlükleri” başlıklı konuların tartışıldığı programa katılan Yakup Tanış kardeşinin kaybedilmesinden sonra defalarca yaptıkları başvuruların takipsizlikle sonuçlandığını kaydetti.
BOTAŞ kuyularının açılmasının iyi niyetli bir adım olarak kaldığını belirten Tanış, Ergenekon davasına müdahil olmak için Silivri’ye gittiğini, elinde Levent Ersöz ile ilgili net kanıtlar olduğunu ifade etti. Konunun AİHM’e gittiğini ve Türkiye’nin mahkum olduğunu belirten Tanış, olayın AKP iktidarıyla çözüleneceğine inanmadığını söyledi.

DOSYA HÂLÂ BEKLİYOR
“Ben yargıya da güvenemiyorum, yaşadıklarımdan dolayı. Yargı işin üzerine gidemiyor, deliller çok net olmasına rağmen. Bu noktaya kadar gelmesi kamuoyu vicdanının sayesinde” diyen Tanış, 26 Ocak 2001'den beri yaptıkları başvuruların sürekli takipsizlikle sonuçlandığını ve kendilerinin itiraz ettiklerini anlattı. Dosyanın halen Silopi savcılığının raflarında beklediğinin altını çizen Yakup Tanış, “Biz her iki üç ayda bir sürekli başvurumuzu yineliyoruz. Ama hiçbir ses çıkmıyor. Levent Ersöz olayın baş failidir, emri vermiş ve savcılık kayıtlarında Ersöz’ün konuyla ilgili olarak Ankara’yla görüştüğü bilgisi bulunuyor. O dönemin Jandarma Genel Komutanı da Şener Eruygur. Direk onunla bağlantıya geçilmiş” diye konuştu. BirGün