CHP Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan, CHP'nin kurultayda özeleştiri vermesi gerektiğine dikkat çekerek "CHP genlerini yenilemeli. Kan akışı daha iyi olmalı. Kalbe daha iyi kan pompalamalı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA
Tarhan: CHP, kurultayında özeleştiriyi vererek genlerini yenilemeli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yurtdışı Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan, CHP'nin özeleştiri vermesi gerektiğini söyledi. Ankara’da basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Tarhan, CHP'de 'değişim' süreci hakkında "Değişmeli" ifadesini kullandı.

Yurt dışında yeni bir örgütlenmeye gideceklerini kaydeden Tarhan, “Hem gençlik ve kadın kolları, sistemimizi iyi oluşturup hangi bölgede oy kullanılacaksa ona göre çalışmalarımızı yürütmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Tarhan ayrıca tüzük komiyonu ile parti tüzüğünde demokratik değişikliklerin yapılacağını aktardı. 

"CHP GENLERİNİ YENİLEMELİ"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tarhan, CHP’deki kurultay süreci ve değişim tartışmalarına ilişkin şunları söyledi:

“İlk MYK’da tabandan gelen, özellikle bazı il başkanlarını istediği tüzük değişikliklerini gündemimize aldık. Genel Başkanımız MYK’da ‘Arkadaşlar görüşün, ne istiyorlarsa, yeni tüzükle ilgili ne istiyorlarsa çalışmaları başlatın’. Biz yeni tüzük çalışmasını da başlattık. Çok uzun süreç yok aslında… Şu an CHP’de herkes değişimden bahsediyor, değişmeli de. Doğru, tabanın isteği de bu doğrultuda. Bir özeleştiri yapmamız gerekiyor. Çünkü bu seçimde CHP kazanacak ve Millet İttifakı iktidar olacak diye çok yüksekti beklentiler vardı. CHP, kurultayında özeleştiriyi vererek CHP genlerini yenilemeli. Kan akışı daha iyi olmalı. Kalbe daha iyi kan pompalamalı."

“ADRESİMİZ KURULTAYDIR”

"CHP’yi tanıyanlar bilir, tarihi bilir. CHP’nin geleneklerinde, CHP’nin genlerinde genel başkanın istifası veya genel başkanın imza ile gönderildiği bir tarih yoktur" diyen Tarhan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"CHP kurultaya gider, kendini yeniler. Kurultayda da yeni adaylar çıkarsa, yeni yarışlar olursa, olabilir bu. Biz ona karar veremeyiz. Bir örnek vereyim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı, CHP’nin kurucu ilkelerinde yer almış İsmet İnönü, CHP kurultayında yenilmiştir. CHP kurultayında bırakmıştır. Onun için bizim adresimiz kurultaydır.”

“2 DÖNEM OLABİLİR”

Tüzük komisyonu kurularak tüzükte demokratik değişiklikler yapacaklarını kaydeden Tarhan, milletvekilliği seçiminde dönem kuralına ilişkin “O da konulabilir, mesela 2 dönem olabilir. Bunların hiçbirine genel başkanın itiraz edeceğini düşünmüyorum ve uygulanacak” dedi.